Bildegalleri

» Vis alle bildegallerier

Gallery queue NU-612011557-20090722

Publisert:
22.07.2009 kl 00:00

 • GAMLE OSLO: For bare et par år sia åpenbarte det seg en grå lunge av de skjeldne i hjertet av Oslos østkant. Den ble døpt Teaterplassen, etter «Det Åpne Teater» som har tilholdssted i de gamle lokalene til Oslo Mekaniske Verksted. Rundt plassen blomstret det raskt et vell av serveringssteder hvor du får alt fra norsk husmannskost til sushi, pizza og økologisk mat, for ikke å glemme de alkoholholdige fristelser og nytraktet kaffe. Et nydelig sted når solen skinner over sommer-Oslo.
 • GRÜNERLØKKA: Retro, 2nd hand, 3rd hand, brukt og nytt, alt i en skjønn forening i hopetall langs Grünerløkkas gater. Skal du gjøre unike shoppingkupp i sommer er dette stedet. I et vell av butikker – både i hovedgatene og de mindre sidegatene – kan du finne skreddersydde kjoler, dresser fra 60-tallet, omsydde bluser eller hva med en håndbrodert kjole fra 1920 til poden? Løkka er alle 2nd hand-shopperes paradis, sjekk for eksempel www.unikoslo.no for en oversikt, eller ta deg tid til å spasere gatelangs i Oslos Soho.
 • SAGENE: Oslolosen i Harald Eias skikkelse mente at Hønse-Lovisa egentlig het Magda og at navnet kom fra at hun spilte på et «høn», som skal ha vært et stykke harskt svor, som fungerte som munnspill. 
Kanskje ikke helt historisk korrekt, og riktignok har hun ikke bodd her, Hønse-Lovisa, som er en skikkelse fra Oskar Braatens «Ungen», men det vesle røde huset er likevel oppkalt etter henne. I dag er huset fyllt med kunst, kultur og ikke minst idyll, der det ligger vakkert til langs Akerselvas buldrende fossefall. Hver dag kan du nyte vafler, kaffe eller bare en stille stund i hagen til Hønse-Lovisa.
 • SØNDRE NORDSTRAND: Mortensrud kirke er en nydelig kirke som ligger innbygget i naturen. Den er reist i stål, tre, betong og glass. Etter åpningen i 2002 er den blitt et yndet valfartssted for arkitekter, men også andre turister fra hele verden. Kirken er åpen mandag-torsdag 10-14, og fredag 10-12. Til Mortensrud går det buss og t-bane (linje 3), og med bil kjører du av E6 ved Mortensrud. Kirken har adresse Helga Vaneks vei 15.
 • NORDSTRAND: Ta trikken til Sportsplassen eller Jomfrubråten, eller ta74-bussen og gå av ved Ekeberghallen.Gå til EKT Rideskole. Her kan barna ri og det er mange andre dyr å se på. Deretter anbefales en rusletur i skogen. Du går midt i historien, og får en utsikt over Oslo som er unik. Ekebergrestauranten ligger i løypa.
 • ALNA: Mandag til fredag hele sommeren kan man hilse på dyra og drikke kaffe på Nordre Lindeberg gård. På gården ved E6 på Furuset kan man møte gris, kalver, kaniner, høner, ender, gjess og kuer. Sauene har derimot reist til Bøler på sommerferie. Både mennesker og dyr på gården er vant til besøk og setter pris på gjester. Fjøset er åpent mellom klokka 9 og klokka 18 mandag til fredag. Gårdskafeen holder åpent mellom 10 og 14 de samme dagene. Her er det ungdommer fra Ungjobb i Bydel Stovner som står for driften i sommer.
 • BJERKE: Bjerkebanen er mer enn V75 en lørdag i ny og ne. På banen er det løp 105 dager i året, så det er mange muligheter til å kjenne travsporten på nært hold. Hver onsdag fra 15. juli har du dessuten muligheten til å prøve deg som kusk selv. Du får kjenne frasparket og godfølelsen ved å være ekte travkusk, godt understøttet av en erfaren sulkyartist. På Bjerkebanen ligger også Oslos største spisested, med over 1000 sitteplasser i et amfi ut mot banen. Se www.bjerke.no for mer info.
 • FROGNER: Det er ikke alle kunstere forunt å få en park utformet rundt egen kunst. Gad vite om noen hadde turt satse på en slik kultursatsning i 2009. Gustav Vigeland fikk alle fall reist en hel park rundt sine skulpturer. Frognerparken er ikke bare en av byens største turistattraksjoner, den er også en favoritt blant lokale frognerfolk, og byens borgere generlt. Oslos største lekestativ til venstre for hovedporten i Kirkeveien anbefales på det sterkeste. Husk å holde plassen i huskekøen!
 • NORDRE AKER: Nesten øverst i Akerselva ligger Brekkedammen, et populært badested for folk i lokalmiljøet, så vel som for andre osloborgere. Drikkevannskilden Maridalsvannet er naturligvis avstengt, men ikke mange hundre meter nedover elva kan man boltre seg i deilig elvevann om sommeren. Noen steder er det sandbunn, andre steder er det rullesteiner. Gresslettene rundt er perfekte til piknik, og elveløpet rett ovenfor dammen er et yndet sted for sportsfiskere. Området ved Brekkedammen blir av mange feilaktig kalt for «Frysja». Frysja er ikke en stedsbetegnelse, men det gamle navnet på hele Akerselva. Fra 1400 og 1500-tallet ble det drevet jernverk ved Brekkedammen, med malm utvunnet ved Sognsvanngruvene. I 1566 ble det startet et sagbruk der, som var i drift helt til 1962. 
I direkte nærhet til badestedet ligger et kunstnerfellesskap i de gamle industribygene, og Norsk Teknisk Museum. Du kommer til Brekkedammen med trikk nummer 12 til Kjelsås, med toget til Kjelsås stasjon eller med bussrutene 25 eller 54 til Stillatorvet.
 • ULLERN: Store og små elsker den lille bukta i enden av den engelske parken ved Vækerø hovedgård. Snart vil det også bli etablert en kyststi i vannkanten mellom Hydrostranda og Sollerudstranda. Da vil også bevegelsehemmede få tilgang til denne lille perlen i Bestumkilen. Like inntil Hydrostranda ligger også bryggen, hvor de modigste frydefullt stuper ut i dønningene.
 • GRORUD: Midt mellom blokkene på Romsås ligger faktisk en vakker badeplass. Hele området rundt vannet er nylig rustet opp og ble åpnet på sankthansaften. Nå kan området skilte med flere fine grillplasser, topp fasiliteter for handicappede og et grunt badevann som passer utmerket for barn og unge.
 • ØSTENSJØ: Nyt de fantastiske turveiene rundt vannet og se på livet i et av Nord-Europas rikeste fuglevann. Sothøner og toppdykkere, svaner og ender. Artene står i kø ved denne perlen midt inne i hovedstaden.
 • STOVNER: Hvis du kaldsvetter bare av å høre navnet Bogstad, er det fortsatt mulig å få spilt golf i Oslo. Groruddalen golfbane åpnet for 20 år siden, og banen ligger fint til helt øverst i Groruddalen.
Omgivelsene er varierte, og du vil ha utsikt til både terrasseblokker, eneboliger, industribygg og vakker natur mens du slår deg gjennom de ni hullene. Banen er en åpen parkbane med 27 som par, og spisestedet golfkroa er også verdt et besøk.
 • VESTRE AKER: Holmendammen ligger omkranset av Vinderen, Smestad og Gressbanen. Et grønt, luftig og rolig pusterom i Bydel Vestre Aker. Et populært sted for folk i bydelen med sine grøntområder. Sankthansaften er en av dagene i året hvor Holmendammen har mange besøkende. Holmen-folket er glad i dammen sin. Blant dem er Holmendammens Venner. De utførerer dugnader, inviterer til sammenkomster og passer på Holmendammen.
 • ST. HANSHAUGEN: St. Hanshaugen er kan hende Oslos fineste park. Parken på toppen av Oslo ligger omkranset av boligbebyggelse, og er åsted for aktivieter sommer som vinter. På toppen av parken ligger et stort, dog grunnt basseng, her er fin utstikt over byen. Lenger ned er uteservering, og scene som ofte er gjenstand for Arrangementer. Se opp for Kongene på Haugen-festivalen som går av stabelen fra 28.-29.august: en skikkelig by- og bydelsfestival.
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse