ANNONSE
Annonse

Bildegalleri

Vis alle bildegallerier

Gallery queue NU-711140801-20071114

Publisert: 14.11.2007 kl 00:00

 • 63 prosent av nordmenns reiser til de britiske øyer går til London. Men glem for en gangs skyld endeløs trasking opp og ned Oxford Street, stappfull "tube", stillestående bilkøer, Piccadilly og Bayswater. Lei deg en sykkel og oppdag London på nytt.

  63 prosent av nordmenns reiser til de britiske øyer går til London. Men glem for en gangs skyld endeløs trasking opp og ned Oxford Street, stappfull "tube", stillestående bilkøer, Piccadilly og Bayswater. Lei deg en sykkel og oppdag London på nytt.

 • Vår tur startet på South Bank. Hos sykkelutleien på Gabriel's Wharf velger vi en mountainbike, siden London byr på enkelte hindringer som fortauskanter. Vi betaler 16 pund cash, legger igjen ett pund på kredittkortet som depositum, feier med oss en sykkellås og et kart over Area 10, og så er vi klare for en rundttur langs Thames-en som starter og ender på Gabriel's Wharf.

  Vår tur startet på South Bank. Hos sykkelutleien på Gabriel's Wharf velger vi en mountainbike, siden London byr på enkelte hindringer som fortauskanter. Vi betaler 16 pund cash, legger igjen ett pund på kredittkortet som depositum, feier med oss en sykkellås og et kart over Area 10, og så er vi klare for en rundttur langs Thames-en som starter og ender på Gabriel's Wharf.

 • Etter bare noen minutters sykling åpenbarer den første store attraksjon seg: Tate Modern, Londons museum for internasjonal samtidskunst.

  Etter bare noen minutters sykling åpenbarer den første store attraksjon seg: Tate Modern, Londons museum for internasjonal samtidskunst.

 • Ved Southwark Bridge har sykkelbudet Charlie Hope parkert bukkeraceren og slengt fra seg Chrome-bagen for å ta en tidlig lunsjpause. ? Å sykle langs Southbank er noe av det beste jeg vet. Jeg synes denne siden av Thames-en er den klart fineste, sier Charlie.

  Ved Southwark Bridge har sykkelbudet Charlie Hope parkert bukkeraceren og slengt fra seg Chrome-bagen for å ta en tidlig lunsjpause. ? Å sykle langs Southbank er noe av det beste jeg vet. Jeg synes denne siden av Thames-en er den klart fineste, sier Charlie.

 • Ved Cannon Street Jernbanebro ligger puben The Anchor som har takterrasse og uteservering ved elvebredden. The Anchor er blant Londons flotteste puber.

  Ved Cannon Street Jernbanebro ligger puben The Anchor som har takterrasse og uteservering ved elvebredden. The Anchor er blant Londons flotteste puber.

 • Severdighetene ligger på rekke og rad langs Thames-en. Ved St. Mary Overie's Dock ligger kopien av gallionen Golden Hinde som ble ført av Sir Francis Drake.

  Severdighetene ligger på rekke og rad langs Thames-en. Ved St. Mary Overie's Dock ligger kopien av gallionen Golden Hinde som ble ført av Sir Francis Drake.

 • Vi sykler under London Bridge, og havner litt plutselig og litt overraskende utenfor London Dungeon i trafikkerte Tooley Street.

  Vi sykler under London Bridge, og havner litt plutselig og litt overraskende utenfor London Dungeon i trafikkerte Tooley Street.

 • Ved Queen's Walkway ligger museumsskipet HMS Belfast som gjorde sin skjerv under Andre Verdenskrig.

  Ved Queen's Walkway ligger museumsskipet HMS Belfast som gjorde sin skjerv under Andre Verdenskrig.

 • Nedlagte "cold stores" på Chambers Wharf maner fram stemningen fra en svunnen tid.

  Nedlagte "cold stores" på Chambers Wharf maner fram stemningen fra en svunnen tid.

 • The Angel i Bermondsey Wall East. Puben er Rotherhithes eldste, og ligger rett ved ruinene av herregården som ble reist for Edward III. Christopher Jones, kaptein på den legendariske skuta "The Mayflower", skal ha hyret mannskap på Angel og selveste kaptein Cook skal ha planlagt sin reise til Australia her. Fra stuene på Angel kan man se utover Thames-en og høre bølgene fra båtene som passerer.

  The Angel i Bermondsey Wall East. Puben er Rotherhithes eldste, og ligger rett ved ruinene av herregården som ble reist for Edward III. Christopher Jones, kaptein på den legendariske skuta "The Mayflower", skal ha hyret mannskap på Angel og selveste kaptein Cook skal ha planlagt sin reise til Australia her. Fra stuene på Angel kan man se utover Thames-en og høre bølgene fra båtene som passerer.

 • Fra South Bank er det god utsikt til de moderne bygningskompleksene i City.

  Fra South Bank er det god utsikt til de moderne bygningskompleksene i City.

 • Puben Mayflower i Rotherhithe Street. Ifølge legenden skal kaptein Christopher Jones vært innom her også. På Mayflower skal han skylt ned en pint før han la ut på turen som skulle frakte pilgrimer til den første varige britiske kolonien i New England. Mayflower ligger på Cumberland Wharf, og er man først her passer det bra å bestille en Cumberland sausage til lunsj.

  Puben Mayflower i Rotherhithe Street. Ifølge legenden skal kaptein Christopher Jones vært innom her også. På Mayflower skal han skylt ned en pint før han la ut på turen som skulle frakte pilgrimer til den første varige britiske kolonien i New England. Mayflower ligger på Cumberland Wharf, og er man først her passer det bra å bestille en Cumberland sausage til lunsj.

 • Ved Mayflower-puben ligger The Brunel Museum i et gammelt pumpehus. Det forteller historien om The Thames Tunnel som ble påbegynt i 1825 etter initiativ av Marc Brunel. Da tunnelen sto ferdig i 1843, ble det karakterisert som verdens åttende underverk. Man kan bare forestille seg hvordan bygningsarbeiderne kan ha hatt det. På den tiden var Thames-en lite annet enn en rå kloakk og den skjøre tunnelkonstruksjonen var konstant full av eksplosiv metangass.

  Ved Mayflower-puben ligger The Brunel Museum i et gammelt pumpehus. Det forteller historien om The Thames Tunnel som ble påbegynt i 1825 etter initiativ av Marc Brunel. Da tunnelen sto ferdig i 1843, ble det karakterisert som verdens åttende underverk. Man kan bare forestille seg hvordan bygningsarbeiderne kan ha hatt det. På den tiden var Thames-en lite annet enn en rå kloakk og den skjøre tunnelkonstruksjonen var konstant full av eksplosiv metangass.

 • Hvis en nødsituasjon skulle oppstå skal vi ringe kystvakten(!), forteller skiltet. Midt i London! Eksotisk.

  Hvis en nødsituasjon skulle oppstå skal vi ringe kystvakten(!), forteller skiltet. Midt i London! Eksotisk.

 • Ved Sayes Court i Deptford finner vi en statue av Peter den Store som bodde hos Sir John Evelins da han var i England i 1698.

  Ved Sayes Court i Deptford finner vi en statue av Peter den Store som bodde hos Sir John Evelins da han var i England i 1698.

 • Like ved Sayes Court ligger det kanskje tristeste kapittelet på turen vår, nemlig Norway Street. Den er lite annet enn enn sliten gatestump som fører ned til Wood Wharf.

  Like ved Sayes Court ligger det kanskje tristeste kapittelet på turen vår, nemlig Norway Street. Den er lite annet enn enn sliten gatestump som fører ned til Wood Wharf.

 • Er dette slutten? Men vi har jo ikke kommet til Greenwich ennå.

  Er dette slutten? Men vi har jo ikke kommet til Greenwich ennå.

 • Restauranten Beachcomber ved inngangsportalen til Greenwich Market er kjent for sjømat.

  Restauranten Beachcomber ved inngangsportalen til Greenwich Market er kjent for sjømat.

 • Greenwich Foot Tunnel er en av de siste victorianske fotundergangene som fortsatt er i bruk. Den bringer folk under Thames-en fra Cutty Sark Garden i Greenwich til Island Gardens på Isle of Dogs.

  Greenwich Foot Tunnel er en av de siste victorianske fotundergangene som fortsatt er i bruk. Den bringer folk under Thames-en fra Cutty Sark Garden i Greenwich til Island Gardens på Isle of Dogs.

 • Hypermoderne bygningskomplekser like ved Canary Wharf.

  Hypermoderne bygningskomplekser like ved Canary Wharf.

 • Uteområdene ved Canary Wharf kan brukes til mye. Som for eksempel å "skyte" en musikkvideo.

  Uteområdene ved Canary Wharf kan brukes til mye. Som for eksempel å "skyte" en musikkvideo.

 • Thames Path og sykkelstiene langs Thames-en er jevnt over veldig godt skiltet

  Thames Path og sykkelstiene langs Thames-en er jevnt over veldig godt skiltet

 • Puben The Grapes i Narrow Street er meget hyggelig og har utservering mot Thames-en.

  Puben The Grapes i Narrow Street er meget hyggelig og har utservering mot Thames-en.

 • Vi sykler over Tower Bridge. Fett!

  Vi sykler over Tower Bridge. Fett!

 • Vi har levert syklene på Gabriel's Wharf og kvelden har senket seg over London. Klar for en tur på by'n? Sjekk Time Out.

  Vi har levert syklene på Gabriel's Wharf og kvelden har senket seg over London. Klar for en tur på by'n? Sjekk Time Out.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse