Bildegalleri

» Vis alle bildegallerier

Gallery queue NU-712070801-20071207

Publisert:
07.12.2007 kl 00:00

  • Ikke all julemarsipan er like velsmakende, noe vår egen smaksdommer Charlotte Omsted Mohn erfarte. Se hvilken marsipan som vant testen. Foto: Harald Nordbakken
  • Niederegger marsipanbrød 
Meget god smak, med voksent hint av alkohol. Kan minne om den beste hjemmelagde marsipanen. Flott konsistens, og en perfekt blanding av sjokoladetrekk og marsipan. Smaker ekte mandel. Ole Martin synes sjokoladetrekket er litt uspennende og vil gi en femmer på terningen, men stemmes ned av begeistrede damer. Foto: Harald Nordbakken
  • Anton Berg marsipanbrød
Dette er typisk marsipan ? veldig søtt og med litt grov konsistens. Lise døper produktet
  • Freia julemarsipan
Det bølgete sjokoladetrekket dufter godt og antyder voksen målgruppe. Marsipanen smaker mandel, men på en litt syntetisk måte, mener Ole Martin. Lise bemerker en sukkerknasende følelse hun gjerne kunne unnvært. Konklusjonen blir at dette smaker helt greit. Foto: Harald Nordbakken
  • Nidar julemarsipan
Panelet smaker både på den med og den uten sjokoladetrekk. Ole Martin synes dette minner om bensinstasjon-pølsene, og det synes Lise er bra ? selv om det ikke er dette hun vil skjære opp og servere til kaffen. Charlotte får påskeegg-følelse, men panelet enes om at det ikke er noen prinsipielle forskjeller på
  • Schluckwerder julemarsipan
Også her smakes det både med og uten sjokoladetrekk. Konsistensen på marsipanen er for seig og elastisk. Charlotte reagerer på den altfor parfymerte smaken. Ingen synes dette er noe særlig godt. Foto: Harald Nordbakken
  • Nidar gullbrød
Veldig, veldig søtt, og for øvrig helt kjønnsløst, mener Ole Martin. Charlotte synes ikke dette gir henne en ekte marsipanpplevelse, og lurer på om det deigete produktet ville blitt bedre etter en tur i stekeovnen. Lise liker ikke sjokoladetrekket, som er for tjukt, dominerende og smaker av tørr kokesjokolade. Foto: Harald Nordbakken
  • Best kvalitetsmarsipan
? Fy f..., det var vondt, utbasunerer Ole Martin, mens Charlotte sier at den er feilparfymert. Etter en grundig kontrollsmaking, for å justere førsteinntrykket, kommer Lise og Charlotte fram til at dette kanskje ikke så skrekkelig vondt, bare annerledes. Det smaker rett og slett mer av smågodt og toffee-sjokolade enn av marsipan. Her har mange fargede, smakssatte marsipangjenstander ligget sammen i en boks, og skapt mer smaksforvirring enn godt er. Foto: Harald Nordbakken
  • Hval julemarsipan
? Nei! Ikke dette, sier Ole Martin. Panelet er samstemt i det som best karakteriseres som avsky. Som å tygge tyggis, mener de, og mens marsipanen dømmes nord og ned som smakløs og seig, blir sjokoladen omtalt som direkte vond. ? Dette var en fæl marsipan, oppsummerer Lise, men Charlotte vil ikke at de små figurene skal omtales som marsipan i det hele tatt. Foto: Harald Nordbakken
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!