Bildegalleri

» Vis alle bildegallerier

Gallery queue NU-802150801-20080215

Publisert:
15.02.2008 kl 00:00

 • Du kommer ikke utenom. Mange vil nok utrope Hemsedal til Norges beste skianlegg. Har satt snørekord i år. Anlegget er stort, terrengparken er stor, bakkene og heisene er mange, offpisten er rå (og farlig), du får storfjellfølelse og ingen har heftigere partyliv. Afterski på Hemsedal Cafe, Garasjen, Bar(t), Skistuam eller Stavkroa. Nattklubbing på Hemsen eller Fjellbekk. 
Hemsedal Freeride fra 10.-13-april.
Les mer på Hemsedal.com Foto: Henrik Trygg/Hemsedal.com
 • Hemsedal Cafe har Norges kanskje mest kjente afterski. Det kan svinge bra i Trysil, Hafjell, Geilo og Oppdal også. Foto: Henrik Björnsson
 • Trysil er Norges største anlegg målt i antall bakker og heiser. 32 bakker og 65 heiser totalt. Barnevennlig så det holder. Terrengparken ble ifjor kåret til Norges beste av Tacky.no. Store deler av anlegget ligger i skogen, og gjør anlegget relativt skjermet når vinden kommer. Tidligski-tilbud for de som er klare allerede kl 07. Afterski: Knettsertra som ligger i bakken. Låven og skipuben i bunn av bakken. Rusfritt tilbud: Bakgården.
Les mer på Trysil.com Foto: Utefoto.no
 • Få andre steder er det så tett mellom de store SUV-ene i vinterferien eller påskeferien som på Geilo. John Fredriksen har leilighet her og de fleste som frekventerer Geilo vet hva
 • Hafjell Alpinsenter er landets tredje største alpinanlegg. Fikk gondolheis i 2006. Et relativt stort antall finanskjendiser har valgt Hafjell som sitt anlegg. Få slår Hafjell på infrastruktur og anlegget har satset tungt på snowboardere og jibbere. Terrengparken har 12 hopp fordelt på tre linjer, pluss en raillinje. Nord i parken, mot Seterløypa, er det også bygget en forholdsvis enkel skicross løype. Stort utvalg av varmestuer og populær afterski på steder som Gaiastova, Ryk & Reis, Woodys og Hafjell Lodge.
Les mer på Hafjell.no Foto: Foto: Esben Haakenstad/Hafjell.no
 • Kvitfjell lever i skyggen av Hafjell, men byr på tøffere skikjøring. Det var tross alt her det ble arrangert utfor under Lillehammer-OL i 1994. Lengste nedfart: 3500 meter. På bildet ser du Ole Kristian Furuseth i carving-driv ned Kvitfjell. Han er blant eiendomskongene på Kvitfjell.
Les mer på Kvitfjell.no Foto: Nina Ruud
 • Norefjell har 1010 meters fallhøyde som er unikt i Skandinavia. Kanskje ikke best på offpiste, men er i Norgestoppen på bakker. 24 kilometer preparerte alpinløyper fordelt på 22 nedfarter og 4 skiveier i ulike vanskelighetsgrader. Digger du rails, så sjekk ut Prior Fun Park (bildet) som består av 12 forskjellige elementer og har ulik vanskelighetsgrad. La oss heller ikke glemme at det var her Stein Eriksen seiret i storslalåm under OL i 1952. 
Les mer på Norefjell.com Foto: Norefjell.com
 • Strandafjellet er omtalt som
 • Dersom Strandafjellet har Norges beste offpiste, så er Røldal neppe langt bak. Bakgården til frikjøringsesset Cato Lægreid fra Odda. Enorme muligheter for pudder hvis du orker å traske. Per 15. februar 2008 har Røldal 350 cm snø. Stor ekspanjonsplaner i Røldal blant annet ved Hordatun Gård-prosjektet. 1.-3. mai arrangeres Røldal Freeride Challenge
Les mer på Roldal.com Foto: Paal Audestad
 • Trøndernes moderanlegg Oppdal består av fem heisområder: Vangslia, Hovden, Stølen, Ådalen og Sletvold. Store deler av anlegget ligger på snaufjellet. Anlegget får beste karakter for offpiste-mulighetene i boken
 • Kongsberg skisenter byr kanskje ikke på spektakulær skikjøring, men anlegget var tidlig ute med en gigantisk superpipe. Dette er hjemmebanen til Kjeldaas-søsknene Stine Brun og Arild, begge i Norgestoppen i snowboard.
7.-9-mars arrangeres Snowstock med blant annet Norgescup i Big Air.
Les mer på Kongsberg skisenter Foto: Paal Audestad
 • Ekstrem skikjøring og ekstrem mat (smalahove). Ekstremsportveko har satt Voss på kartet som ekstremsportbygda i Norge. Dinglo og Danglo heter de to gondolene på Hangursbanen som bringer skitturistene opp på fjellet. Får toppscore for offpisten i boken
 • Dersom Gaustabanen inni fjellet går, så har Gaustablikk Norges råeste og mest eksotiske skiheis: Et kombinert trikk- og pendelbane i fjellet som tar deg opp til over 1800 moh og ekstrem skikjøring. Går den ikke, får du nøye deg med seks preparerte bakker, en av dem på 2200 meter. 
Les mer på Gaustablikk.no Foto: Terje Rakke/Nordic life/Innovasjon Norge
 • Et av Norges best på familiski.
 • Ikke langt fra Hol i Hallingdal ligger en litt godt bevart hemmelighet: Sudndalen. Her ligger Hallingskarvet Skisenter. Bare tre heiser og syv bakker. Men dette er jibbesjefen Andreas Håtveits backcountry.
 • Ingen andre skianlegg kan slå omgivelsene til Narvikfjellet. Ski rett i havet. Omtrent. Kanskje Norges råeste off-piste med utsikt over Herjangsfjorden. Gondol fra Doppelmayer. Hit kommer ikke A4-alpinisten. Mye omtalt i internasjonal skipresse. Men: Du bør nok vente til mars med å dra til Narvik, pga av solen. Når solen kommer er imidlertid dette
 • Sauda skisenter er Sørvestlandets hemmelighet, som lever litt i skyggen av mer omtalte Røldal, ifølge
 • Anlegget på Tyin-Filefjell har fire heiser og 11 bakker. Er på Topp 5-listen til
 • Uvdal Alpinsenter ligger øverst i Numedal, ved foten av Hardangervidda, Nord-Eurpoas største høyfjellsfjellplatå. Ski- og snowboardmagasinet Fri Flyt har omtalt Uvdal som din nye favorittdal i Norge.
Les mer på Uvdalalpin.no Foto: Visituvdal.no
 • Sjekk vær- og snørapporter på Skiinfo.no
Sjekk snøskredfaren på hjemmesiden til Norges Geotekniske Institutt eller på Snoskred.no
Kilde:
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse