Bildegalleri

» Vis alle bildegallerier

Gallery queue NU-803120801-20080312

Publisert:
12.03.2008 kl 00:00

  • Det finnes mange gode grunner til å dra til Lyon. De fleste er til å spise opp. Du skal ikke vandre lenge langs Rue Merciere og i tilstøtende gågater, før du skjønner hvorfor Lyon har status som verdens gastronomiske hovedstad. Her ligger brasseriene og bistroene vegg-i-vegg, konditoriene frister med kunstferdig kokesjokolade, delikatessebutikkene tilbyr alle mulige nyanser av spekemat, mens gateselgerne hutrer bak sine stands av østers, kamskjell og snegler.
Tekst: Haakon Larsen Foto: Anders Knudsen
  • Lyon er kjent som verdens gastronomiske hovedstad, og restaurantene ligger tettere enn i noen annen fransk by. Foto: Anders Knudsen
  • Halles de Lyon er en diger lagerbygning stappfull av ferskvarer som grønnsaker, søtsaker, slaktervarer, sjømat, bakverk og vin. Et matmarked kan vanskelig bli mer apetittvekkende. Foto: Anders Knudsen
  • Hos gourmetbutikken Gast får man kjøpt lokal spekemat i de forskjelligste smaker og fasonger. Foto: Anders Knudsen
  • Paul Bocuse er Lyons mest berømte og karismatiske stjernekokk. Selv i en alder av rundt 80 holder han en høy profil. Foto: Anders Knudsen
  • ? Alle kokker som har vært i Lyon er enige om at dette er matkunstens Mekka. De aller fleste store franske chef-ene har i årevis hatt restauranter her, og hele byen er full av trivelige spisesteder i forskjellige størrelser og prisklasser. Bare det å gå rundt å kikke kan være en opplevelse. Og den beste maten trenger ikke å være den dyreste, forteller Tom-Victor Gausdal som kom på sølvplass i Bocuse d´Or, det uoffisielle verdensmesterskapet for unge kokker som arrangeres i Lyon annethvert år. Foto: Anders Knudsen
  • Bare ett av de talløse kjøkken i Lyon som serverer mat av ypperste klasse, men her er prisene lavere enn mange andre steder. ? Det er ikke besøkene på Michelin-stjernerestauranter jeg husker best fra Lyon. Snarere den maten jeg har fått på koselige brasserier jeg har droppet innom ? helt tilfeldig, sier Tom-Victor Gausdal, verdens nest beste kokk. Foto: Anders Knudsen
  • Julien (26) skryter uhemmet av de unge produsentene i Cote Rotie, vinregionen som bare ligger tre mil utenfor Lyon. Foto: Anders Knudsen
  • Rundt 150 vegger i Lyon er dekket med figurative fresker som skildrer byens dagligliv og historie med fantasi og poesi. Dette 1200 kvadratmeter store maleriet, Mur des Canuts, ligger øverst i bydelen La Croix-Rousse. Foto: Anders Knudsen
  • Denne håndveven er 200 år gammel, forteller Ludovic De La Calle, en av bare tre silkevevere som i dag er igjen i Lyon. På 1800-tallet var det 30.000. Foto: Anders Knudsen
  • Karakteristisk tak- og skorsteinutsikt fra høyden ovenfor Le Vieux Lyon. Foto: Anders Knudsen
  • Turismen til Lyon handler om hardføre gamle bygg og brosteingater, i tillegg til all den gode maten. Foto: Anders Knudsen
  • Laurent Mourguet (1769-1844) skapte Guignol, den komiske trefiguren som har gitt navn til flere dokketeatre i Lyon, og som kan observeres over hele byen ? fra suvenirbutikkene til restaurantvinduene Foto: Anders Knudsen
  • Lyon er Frankrikes nest største by og gamlebyen Le Vieux Lyon er UNESCO-beskyttet. Foto: Anders Knudsen
  • Bartholdi's Fountain på Place des Terreaux. Les mer om Lyon på Lyon.fr og Lyon-france.com Foto: Marie Perrin/Office du Tourisme de Lyon
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!