10 år med miljø i fokus

9. klassingene Sara, Susanne, Anna, Hanne og Hedda hadde redesignet klær som de frem til alle.

En prosjektuke hvor temaet var globaloppvarming satt standarden for 10 års jubileet ved Nordberg skole sist uke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.10.2007 kl 13:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Erik og Anders viste stolt frem det de hadde laget.

Se bildet større

Men kommer langt med en harddisk og en trestol.

Se bildet større

Nydelig sang strømmet fra sceneområdet. Foto: Elisabeth Wang

Nordberg: - Elevene har vært så flinke. De har jobbet på tvers av fag og trinn og vi er imponert over resultatene, smiler kontaktlærer Elinor Sevaldson og legger til:

- Jeg er kanskje aller mest stolt av kreativiteten blant elevene. De har sett muligheter hele veien og ikke vært redd for å prøve nye ting, sier hun.

På catwalken

Nordberg skole startet opp høsten 1997. Og sist uke var skolegården fylt til randen med elever, lærere, foreldre og søsken som alle hadde lyst til å være med på feiringen.

- Vi har redesignet klær! Det var utrolig morsomt, og etterpå skal vi gå på catwalk foran alle. Det gruer jeg meg litt til, men det er tydeligvis ingen vei tilbake nå, sier Hedda (14) og titter bort på venninnene Sara, Susanne, Anna og Hanne.

Jentene synes det er gøy med noe annet enn den tradisjonelle skoledagen, og har hatt stort utbytte av det de har lært den siste uken.

- Jeg synes det er gøy å få lov til å tenke på noe annet enn neste gloseprøve, liksom. Nå har vi fått lov til å være kreative og ta avgjørelser på egen hånd. Det er skikkelig stas, smiler Hanne.

Stolte foreldre

Overalt i skolegården løper det folk med og uten kostymer. Noen finner foreldre, andre benytter anledningen til å ta en titt på de flotte skulpturene som har fått plass i skolegården. Og skulpturene, de er selvsagt laget av miljøvennlig materialer.

- Synes du den er kul? undrer Erik (14) og Anders (14) mens de titter bort på undertegnede journalist.

- Vi har laget den selv av hønsenetting og avispapir. Hønsenettingen er brukt for å lage overkropp og armer, mens avispapiret er som klær på kroppen, forteller Anders.

På alle kanter står spennende prosjekter laget av elever ved skolen. Mange foreldre er borte for å ta en titt, mens de lytter interessert til hva elevene har å si.

I skolegården litt lenger oppe har et knippe elever inntatt scenen for en dose sangunderholdning. Lyden drønner ut av høytalerne og de fremmøtte klapper takten.

- Jeg synes det er veldig hyggelig å få lov til å komme hit idag og se hva elevene og ikke minst datteren min har holdt på med. Jeg gleder meg spesielt til å ta en titt på det arbeidet de har gjort inne etterpå, sier en stolt mor mens hun forsvinner inn i mengden.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse