100 prosent livsnyter

Rickvoldsen var svært fornøyd med marsipankaken.

Asta Rickvoldsen fra Grefsen/Kjelsås er ikke helt som andre 100-åringer. Hun leser avis uten briller, strikker og har et krystallklart minne mange vil misunne henne.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.09.2006 kl 13:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Asta Rickvoldsen og bydelsdirektør Mona Taasen.

Kjelsås: - Jeg har det så godt, så godt, og tar hver dag som den kommer. Jeg har alltid vært en livsnyter og det har jeg tenkt å fortsette med, smiler Rickvoldsen.

Sunt og godt

Hun fylte 100 tidlig forrige uke og på fredag ble hun feiret av brukere og ansatte ved Babette dagsenter. Besøk det fikk hun også, både av venner og kjente, Mona Taasen og Egil Ihlen som gjerne vil vite hemligheten bak den gode helsen.

- Jeg spiser forholdsvis sunt, går mye og verken røyker eller drikker. I tillegg holder jeg meg oppdatert, men tar ingen ting for gitt. Det er opp til han der oppe hvor mye lenger jeg holder nå, humrer 100- åringen.

Opprinnelig ble Rickvoldsen født i Fredrikstad, men flyttet til Oslo da hun giftet seg i 1939. Og siden den gang er det nettopp Platåveien som har ligget hennes hjerte aller nærmest.

- Jeg stortrives her oppe, og det har jeg alltid gjort, smiler hun.

Den gang da

Rickvoldsen leser aviser og holder seg oppdatert, deltar på gatefest og bidar gjerne til å sette søkelyset på interessante ting. Og hun er fortsatt takknemlig for en god barndom og en sunn oppvekst.

- Mor var jo hjemme da vi var små, og det mener jeg er det aller beste. Vi hadde det jo på ingen måte så enkelt som barn har i dag, men likevel nøt vi dagene på vår måte, sier Rickvoldsen.

Og rundt bordet er det i alt seks damer som allerede har rundet 90.

En stor marsipankake til ære for jubilanten er det også satt av tid til. Og til tross for at hun ikke er så begeistret for søtsaker, lot 100-åringen seg friste av den flotte kaken.

- Mm, ja dette ser jo riktig lekkert ut da, også så stor da. Her tror jeg vi kan ha kake i mange uker fremover, ler hun.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse