150 ungdommer skal lage kulturfest på Soria Moria

Søndag blir det UKM-fest på Soria Moria. Her fra mønstring på Trikkehallen i 2015. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

Søndag arrangerer fire bydeler lokal UKM-mønstring. Her er deltakerne.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.03.2017 kl 09:16

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

TORSHOV: Det er bydelene Nordre Aker, Sagene, Gamle Oslo og Grünerløkka som har gått sammen om å arrangere UKM for Oslo Sentrum/nord på Cosmopolite, i Soria Moria på Torshov, søndag 26. mars.

UKM – Ung Kultur Møtes (tidligere Ungdommens kulturmønstring) – er et nettverk av små, lokale festivaler hvor ungdom kan delta med alle slags kulturuttrykk. Det velges ut ungdommer fra UKM i hver bydel, til en fylkesmønstring. Hvert fylke sender i neste omgang cirka 30 deltakere til den nasjonale UKM-festivalen.

127 bidrag

Se bildet større

Janko Radovanovic i Bydel Nordre Aker. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Soria Moria ligger sentralt i forhold til disse bydelene og det var derfor vi valgte å arrangere lokal mønstring der, sier Janko Radovanovic i Kulturenheten i Bydel Nordre Aker.

127 bidrag er påmeldt fra de fire bydelene. De fleste driver med musikk og dans, men det er også et par som er påmeldt i kategorien kunst og litteratur. I tillegg er det ungdom som er med i en arrangørgruppe.

– Det er cirka 150 som skal jobbe og opptre i løpet av festivaldagen, og minst dobbelt så mange som kommer som publikum. Så stor kapasitet har vi ikke på Trikkehallen, sier Radovanovic.

Samarbeid gir større scene

Tidligere har hver bydel arrangert sin egen mønstring. I Nordre Aker har Trikkehallen på Kjelsås vært brukt som UKM-arena.

– Det at det er flere bydeler som samarbeider om lokalmønstring har ikke veldig stor betydning for dem som skal opptre, bortsett fra det at de får mulighet til å opptre på en enda større scene og for et enda større publikum. Alle bydeler har fortsatt sine kvoter, og alle konkurrerer om plassene kun med de som er fra samme bydel, sier han.

UKM begynner klokken 13.00 på Soria Moria, og varer fram til 18.00. Etter at alle deltakerne har fått vist seg frem, blir det offentliggjort hvem juryen har valgt ut til å gå videre til fylkesmønstringen.

Deltakerne

Her er årets påmeldte til UKM Oslo Sentrum/nord. (UKMs nettsider.)

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse