20 år og like sprek(e)!

Underholdt: Barna i Stilla barnehage stilte med både sang og dans.

Fredag var det feiring i Stilla barnehage på Kjelsås. Barnehagen fylte 20 år og Anniken Fjeldstad har vært med fra starten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.02.2008 kl 14:33

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Koste seg: Nikolai sammen med mamma Hanne og søster Kathinka.

Se bildet større

Nam, nam: Hannah (4) koste seg med havrekjeks og kake.

Se bildet større

Flott kake: Anniken Fjeldstad sammen med Maja (2 1/2). Foto: Mona Strand

Kjelsås: – Det ble virkelig en flott feiring med samtlige 32 barn, søsken, foreldre og foresatte. I tillegg hadde flere av dem som har jobbet her tidligere tatt turen, noe vi alle satte stor pris på, forteller styrer i barnehagen Mona Strand.

Sang og dans

Som seg hør og bør denne dagen var det både kake, kaffe og saft. Barna, de stod hovedsakelig for underholdningen.

– De sang og danset og hadde det tydelig morsomt. Jeg tror alle som hadde tatt turen hit hadde det skikkelig hyggelig, sier Strand.

Hun har jobbet som styrer i barnehagen siden desember 2006, men var pedagogisk leder i barnehagen i seks år før det.

– Jeg trives veldig godt her og vi har et godt miljø.

God plass

Det blir ikke ordentlig bursdag uten gaver. Og flere av de tidligere ansatte hadde derfor med seg både blomster, bøker og klokker.

– Som ved alle andre feiringer vi har her i barnehagen var vi også denne gangen i "Grendehuset". Der er det god plass til alle og et lokale som lett kan pyntes opp til fest, sier hun.

Stiller alltid opp

Dagen ble ekstra spesiell for en av de ansatte, Anniken Fjeldstad. Hun har fulgt barn og ansatte i barnehagen helt fra starten.

– Da jeg var seks år hadde jeg allerede bestemt meg for at det var i en barnehage jeg hadde lyst til å jobbe. Jeg ville jobbe med barn, noe jeg fortsatt føler gir like stor mening, sier hun.

Fjelstad jobbet først et halvt år i en kommunal barnehage før hun startet i Stilla. Hun mener selv at overgangen var stor.

– Jeg oppdaget raskt et mye sterkere engasjement fra foreldrene. De stilte opp og støttet oss på alt hva vi foreslo. De brydde seg, og det har hele tiden vært en viktig del av hverdagen i denne barnehagen, smiler hun.

Det er i avdelingen "Nøtteliten", avdelingen for de minste barna, at Fjeldstad har vært i alle årene. Avdelingen for de eldre barna fikk navnet "Hompetitten".

– Vi valgte å hente inspirasjon fra Alf Prøysen da vi skulle finne navn på avdelingene. Og navnene, de klinger godt de, selv den dag i dag, sier hun.

Blir værende

Anniken Fjeldstad har ingen planer om å slutte i barnehagen med det første. Når man trives godt på et sted, mener hun at det er viktig å bli værende.

– Jeg har utvilsomt vært igjennom flere styrere og ansatte. Nå er det bare meg og en annen dame som også har 20 årsjubileum om halvannet år, avslutter Fjeldstad.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse