200.000 til Elvelangs

BU-leder Egil Ihlen og leder for bydelens Kultur og Ungdomsenhet, Anne Berit Haavind, håper på at Elvelangs fremover blir en fast post i kommunens kulturbudsjett – her fra Stilla.

Titusener gikk Elvelangs i fjor. I år har arrangementet blitt tildelt hele 200.000 blanke kulturkroner.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Akerselva: Det som skulle være et bidrag til tusenårsfeiringen, er blitt tradisjon. Hver høst tennes faklene, og titusener går Elvelangs - fra demningen ved Maridalsvannet og helt ned til sentrum. Underveis kan man blant annet oppleve korsang, flammeblåsere, akrobater og annen kunst. De siste årene har forskjellige sponsorer bidratt økonomisk til arrangementet – blant annet Din Bydel og Avantor. Men i år gir kommunen også kulturkroner – hele 200.000.

- Vi er så glade for pengene, de kommer selvfølgelig veldig godt med. Tidligere år har økonomien vært usikker, og det har forsinket planleggingen. Kulturkronene gjør at vi kan starte hele prosessen mye tidligere enn før, sier Anne Berit Haavind.

Hun er leder for bydelens Kultur og Ungdomsenhet, som sammen med Forebyggende Enhet er arrangør for Nordre Aker.

Bidragsyter?

I fjor var det nesten 50 forskjellige innslag fra bydelen. Blant annet organisasjoner, skoler og flere kunstnere.

- Nå er det bare for interesserte bidragsytere til Elvelangs 2007 å melde seg, sier Haavind, og forteller at årets arrangement er torsdag 20. september.

Elvelangs er et samarbeid mellom bydelene som Akerselva renner gjennom på vei til sentrum. I fjor inviterte Nordre Akers bydelsutvalgsleder, Egil Ihlen (H) byråd for kultur- og næring, Annette Wiig Bryn (Frp), med på turen.

- Vi har lenge jobbet for å få økonomien på plass. Kanskje var det lobbyvirksomheten langs elva i fjor som gjorde utslaget for årets tildeling av kulturmidler, ler Egil Ihlen (H).

Samhold og identitet

Både Haavind og Ihlen mener Elvelangs er et viktig kulturarrangement, og nå satser de på årlige kulturmidler fra kommunen.

- Elvelangs engasjerer titusenvis av Oslo-beboere. Slike arrangementer skaper samhold. I tillegg gir det flotte Akerselva identitet. Og ikke minst får bydelskulturen mulighet til å vise seg frem. Elvelangs er en gedigen kulturdugnad, sier Haavind, som forteller at arrangementet nesten er smertefritt.

- Det er klart sikkerheten er en stor utfordring, men hittil har det gått bra, sier hun.

Langs hele elva befinner det seg også vakter.

- Vaktene er et must. Blant annet stiller frivillige fra Lions hvert år for Nordre Aker. Det er vi glade og takknemlige for, sier Haavind.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse