200 kilometer turveier i Oslo

200 kilometer turveier i Oslo

Frithjof Funder har skrevet bok om byens turveier. FOTO: MARIUS WÆRHAUG MADSEN

Man burde egentlig få denne boka på grønn resept, mener Frithjof Funder, forfatteren av Oslo turveiguide.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.07.2008 kl 12:58

OSLO: – Bevaringene av turveiene får man igjen på helsebudsjettet, smiler Funder lurt, en mann som definitivt vet hva han snakker om.

Viktig rapport

I 2004 laget han en rapport for Friluftsetaten, som dokumenterte tilstanden til alle turveiene i Oslo. Fire år senere har det blitt en guide som ikke bare lister opp hvor veiene går, men også forteller hvor det er fint å ta bilder og hvor man kan bade eller spise. Totalt dekker boken 53 turveier, som utgjør det offentlig regulerte turveinettet.

Kan man rekke alle turene iløpet av én sommer?

– Ja det burde være mulig for vanlige personer. Men boka er ikke laget for å presse folk til å gå alle løypene, men heller for å øke muligheten til å variere, sier den ivrige turgåeren.

Elvelangs

Funder legger ikke sjul på at den beste turen man kan gå i Oslo, er den langs Akerselva. Men til de som er lei strekningen, anbefaler han å ta en tur igjennom Svartdalsparken, en av hans personlige favoritter.

Funder har selv vokst opp ved siden av Frognerparken, og mener at boken hvertfall bør holde i fem år framover før en oppdatering er nødvendig. Siden den ble lansert for to måneder siden har allerede to nye turveier blitt åpnet i Oslo.

– Det går unna. Et av de største problemene med turveier i Oslo, er at mange blir brutt med store trafikkveier. Jeg ønsker at det bygges flere broer og underganger for å hindre at turopplevelsen møter veggen.

Boka er i rikt illustrert med bilder av Pål Hermansen. En av landets mestselgende fotografer som har vunnet flere internasjonale priser. Med boka følger også tre spesiallagde turveikart.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!