300 ungdommer ble sett

Bilder fra utstillingen på Norsk Telemuseum.

Sist uke var det åpning av utstillingen "Se meg" på Norsk Telemuseum. Rundt 300 ungdommer møtte opp sammen med kunstner og prosjektleder Eivind Lentz.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.03.2009 kl 16:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Bilder fra utstillingen på Norsk Telemuseum.

Se bildet større

Elevene samlet til utstillingsåpning og foredrag på Norsk Telemuseum. foto: ELISABETH C. WANG

KJELSÅS: På Norsk Telemuseum inne på Teknisk Museum var aulaen fylt til randen av ungdomsskoleelever og lærere sist uke. Anledningen var billedkunstner Eivind Lentz' siste fotoutstilling, hvor ungdomsskoleelever fra fire ulike skoler i Oslo har blitt utfordret til å dokumentere sitt eget liv med mobilkamera.

- Åpningen av utstillingen ble helt enorm, så jeg er strålende fornøyd, men ser jo i tillegg at denne presentasjonsformen passer best for museet i det daglige og ikke til en slik massesamling, sier Lentz.

Fire kategorierUngdomsskoleelever fra i alt 10 ulike klasser på skolene Sinsen, Bjørnåsen, Jordal og Ryenberget har alle fått fem timer sammen med billedkunstneren. Her har elevene fått kjennskap til prosesser i arbeid med billedkunst og fotografi, og de har gjennomgått problemstillinger i forhold til fotografering, visuell kommunikasjon, identitet, etikk, jus og nettvett. Deretter har de fotografert, enten med egen kameratelefon eller med lånetelefon, ut fra fire forhåndsdefinerte kategorier; selvportrett, interesse, mat og hjem.

Privat og offentlig sfære

Utstillingen på Telemuseet åpnet med et seminar som tematiserte Mms-bildets rolle og ny teknologi.

For fem år siden ga kunstneren Eivind Lentz ut boken "MMS TV" basert på Mms-bilder fra NRK-programmet Svisj. Billedkunstneren uttalte i den forbindelse at han lenge har vært opptatt av forholdet mellom hva som er privat og hva folk regner som offentlig sfære i forhold til fotografi.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse