550 små og store på scenen torsdag

GENERALPRØVE: Siste finish før den store konserten i Oslo Konserthus på torsdag. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Det terpes i aulaen på Engebråten. Amund (9) fra Disen Strings "grugleder" seg til torsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.03.2015 kl 13:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Oslo musikk og kulturskole - 550 på scenen i Oslo Konserthus

Se bildet større

GRUGLEDING: Er nok en del "grugleding" på gang til torsdag, Amund i grønn og stripete genser, innemellom jentene. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Se bildet større

FIOLIN: Malene på fiolin i grønn og gul genser, med lyst år, midt mellom de andre "førstestemmene". FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

OSLO/DISEN/GREFSEN:Smekkfullt i Engebråtenaulaen, tirsdag ettermiddag. Det er generalprøve for noen av de som skal spille på konserten på torsdag, i Oslo Konserthus - hør videoklipp til høyre for saken.

Oslo Musikk- og Kulturskole (OMK) trommer sammen til storkonsert – med hele 550 elever på scenen.

- Årets høydepunkt

- Dette er årets absolutte høydepunkt for kulturskolens strykeelever. Elevene, som er i alderen 6 til 18 år, har øvd og finpusset på repertoaret frem til den store dagen. Målet er at elevene i de mange strykeorkestrene i Oslo får møte hverandre til inspirerende samspill foran et stort publikum, står det i pressemeldingen.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Det er elever fra Bestum strykeorkester, Bolteløkka strykeorkester, Strykerne Oslo Sør, Marienlyst og Ullevål strykeorkester, Kjelsås strykeorkester, Vestre Aker strykeorkester, Høybråten strykeorkester, Grefsen strykeorkester, Suzukifiolinistene, Uranienborg suzukiorkester, Nordstrandhøgda Strykeorkester, Bjølsen strykeorkester og Disen Strings som deltar.

Les også: Hvordan noen klarer å lære 100 unger så mye på noen minutter.

I tillegg deltar blokkfløytistene fra St. Sunniva, Blokkfløytistene, Uranienborg og OMKs egne elever på stryk og slagverk.

"Grugleder"

Amund Rekkavik (9) fra Disen Strings, «grugleder» seg til torsdag.

- Men jeg var jo med i fjor også, og det var kjempegøy. Alt gikk veldig fint, sier Amund som spiller cello.

Han forteller at han har spilt i rundt 2.5 år, og øver kanskje fire ganger i uka.

- Det var andre i klassen som hadde begynt, så da ble jeg med de. Man blir fort kjent med nye folk i et orkester. Jeg fikk lyst til å spille cello. Jeg liker å ha «andrestemmen».

Andrestemmen?

- Ja, cello er på en måte ikke hovedstemmen i et strykeorkester. Det er det fiolinene som er. Men cello hjelper fiolinene å holde stemmen oppe, forklarer den unge musikeren, som også rekker å spille fotball på fritiden.

Pirates of the Caribbean

- Jeg liker godt musikk. Det morsomste jeg har spilt med cello, er Pirates of the Caribbean. , og vi får se om jeg kommer til å satse på dette når jeg blir større også, sier Amund.

Les også: Fra rullestol til supersprek treningsinstruktør

Malene Tidslevold (9) fra Grefsen har spilt fiolin Grefsen Strykeorkester i to år.

Tror generalprøven gikk bra

- Veldig gøy er det. Jeg er glad i musikk, alt fra klassisk til pop, forteller hun.

Malene øver rundt tre til fire ganger per uke. Det er en aktiv ung dame, hun forteller at hun også også rekker håndball, sang og dans på fritiden.

Det var gjennom skolen at Malene fikk interessen for fiolin, og bestemte seg for å fortsette.

- Jeg gleder meg til torsdag, det blir gøy. Jeg var også med i fjor, og det ble bra. Generalprøven i dag, gikk fint. Jeg tror lærerne var fornøyde, sier Malene.

Showorkester

På konserten spiller også elevene i Gateorkesteret, i Aspirantorkesteret, i Showorkesteret eller i Ungdomsorkesteret. Showorkesteret er nytt år og er et tilbud til elever som har kommet langt og som snart kan delta i Ungdomsorkesteret.

- Gateorkesteret og Aspirantorkesteret fremfører alt fra barnesanger til folkeviser fra mange land. Showorkesteret spiller musikk fra filmene Pirates of the Caribbean og Viva la vida av Coldplay. Ungdomsorkesteret vil avslutte konserten med W.A. Mozart symfoni nr. 40 i g-moll, skriver pressemeldingen videre.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse