– Barn i alle aldre er invitert!

Hardbarkete hip hop-karer klare til fotografering.

På lørdag er det gratis teater, musikk og kulturworkshop på Nordberg. Det er duket for årets Barnekulturdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.11.2009 kl 09:52

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Vis frem ditt talent på selveste Barnekulturdagen. FOTO: ARKIV

NORDBERG: Sett av formiddagen fra klokken 13.00 til 16.00. Ildsjeler fra bydelen har for sjette gang fått låne kirken med tilhørende bygninger til denne lokale kultur-happeningen.

— Målet er å gjøre barnekulturdagen til en kulturell møteplass som barn, unge og voksne i lokalområdet Nordberg, Tåsen, Korsvoll, Kringsjå, Grefsen og Gaustad synes er verdt å besøke, sier primus motor Marianne Skui.

Denne høstlørdagen skal lokale krefter få vise seg frem med dans, musikk og teater. I tillegg tilbys små og store "påfyll" i form av workshops, fortellerstund og teaterforestillinger.

Kamelen Klara

Kulturdagen starter med en times felles konsert i kirken klokken 13.00. Djembespillere trommer arrangementet i gang på kirkeplassen før lokale og profesjonelle krefter overtar. Berit Nermoen, stemmen bak Fantorangen i Barne-TV, er konferansier. I år får Nermoen besøk av kamelen Klara.

— Om noen lurer på hvem hun er, så spør ethvert barnehagebarn om sangen som begynner sånn: "En tiger er for diger, en flodhest er for brei", der kommer kamelen Klara inn, sier Skui.

På Nordberg skal kamelen Klara og vennene fra sirkus Simsalabim lære publikum flere sanger og gi en smakebit fra forestillingen "Kamelen Klaras jul" som settes opp på Chat Neuf før jul.

Barn fra sirkusskolen til Cirkus Pilar vil også opptre, sammen med ungdom fra West End danseskole. Rapperen Axelixos fra Engebråten ungdomsskole drar sine egen "Maestro" og bydelens førskolebarn i Megakoret vil synge av hjertens lyst.

På scenen

— Ikke et rom i kirkeområdet skal stå tomt denne dagen. Etter konserten slipper lokale krefter til på scenen i kirkestuen. Her skal barn og unge få vise hva de holder på med og hva de er opptatt av, sier Skui.

I barnehagens lokaler på område er det hobbyverksted, fortellerstund med Anne Tandberg og teaterforestilling med "Søstrene fra Verket". Søstrene er over 400 år og har kommet helt fra Bærums Verk for å gi liv til kjente eventyr . I bomberommet spiller Trupp Go`hjerta to forestillinger av "Ja, Kom!". Den forestillingen er rettet mot de aller minste.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse