ANNONSE
Annonse

– Det er nesten fullt

Mye å finne.

Om én uke er det klart for loppemarked på Korsvoll skole, men allerede i to uker har lagrene vært fulle.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KORSVOLL:

— Det er særlig klær vi har fått inn enorme mengder av, sier Ole Brustad, som er driftsansvarlig i skolekorpset.

— Det er vel et tegn på at finanskrisen er avblåst på Korsvoll, sier lederen i loppekomiteen, Rønnaug Sægrov Mysterud.

Vi møter de to i kjelleren på Korsvoll skole, bak døra merket "Lopperom".

SE BILDER: SER DU NOEN SKATTER?

Skattkammer

— Dette er jo skattekammeret vårt, og ikke egentlig et lopperom, smiler Mysterud.

Og det har hun rett i. Loppemarkedene på våren og høsten er korpsets hovedinntektskilde. Flere hundre tusen kroner kommer inn i korpskassa. Men så er det utgifter ved det også.

— Vi leier containere for nærmere 50.000, sier Brustad, som er veldig glad for samarbeidet med skolen og at korpset får låne klasserom og gymsal i loppehelgen.

De tre containerne i skogkanten ved Grinda er nesten fylt opp de også.

— Det er første gang vi opplever å ha fått inn så mye ting så lenge før markedet. Tre uker før var det allerede begynt å fylle seg opp. Vi kan nesten ikke ta imot flere klær eller møbler, sier Brustad.

Korsvoll skolekorps har om lag 80 musikanter. Det utgjør til sammen 64 familier tilknyttet korpset. Og alle hjelper til.

— Begge foreldre og barna, men også søsken som ikke er med i korpset, er med å hjelpe til å ta i mot lopper, og fredag før markedet er alle i sving. Det er en fantastisk dugnadsinnsats, sier Brustad.

Finne og Prytz Kittelsen

Mellom betongveggene i kjelleren er loppene sortert etter tema. Sportsavdelingen inneholder alt fra sekker til ski. Klær, spill, bøker og leker tyter innover gangene så man knapt kan komme seg forbi. I el-avdelingen er det tv-er, flatskjermer og videospillere. Kunst er godt representert. Mysterud trekker frem et nummerert Ferdinand Finne-trykk. Boller i Prytz Kittelsen-design i kjøkkenavdelingen kan nok også være fristende for mange.

— Hva som er det fineste? Nei, det er litt vanskelig å si. Noen blir jo over seg når de finner aviser fra 1940. Andre finner kanskje et bilde som egentlig er verdt en god del. Vi er jo amatører, og ser at vi av og til bommer på prissetting, sier Mysterud.

— Men det hender jo vi kjenner igjen ting vi får inn. Barna har kjøpt noe et år, og neste år rydder foreldrene og kommer igjen med det. Det blir jo litt gjenbruk, sier Brustad.

14. og 15. november åpnes sperringene. Da er tingene pusset støv av og du kan kanskje gjøre et loppekupp i godt sorterte omgivelser på Korsvoll skole!

SE BILDER: SER DU NOEN SKATTER?

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse