Dirigentbauta vender tilbake

– Det var der alt startet!

Knut Løken gleder seg til igjen å stå foran Tåsen skolekorps. FOTO: ELISABETH C. WANG

– Det er rart å tenke på at det er så lenge siden, det er det virkelig, smiler Knut Løken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

TÅSEN: Løken dirigerte Tåsen skolekorps fra 1952 til 1959. Under konserten 15. februar, 51 år etter, er han tilbake.

Han var 23 år da han startet som dirigent i Tåsen skolekorps. Den gang et korps kun for gutter.

— Folk snakker om at alt var så mye bedre før, men jeg var altså amatør, uten noen formell musikkutdannelse, da jeg overtok Tåsen skolekorps. Vel var jeg en habil blåser og hadde spilt i korps selv, sier han og legger til:

— Jeg var heldig, for korpset var inne i en bølgedal da jeg overtok, og på den måten ble jeg med dem oppover og så og hørte at de ble bedre og bedre.

— Barn og musikk

Norgesmesterskap og nordisk mesterskap er noe av det han kan vise til fra den tiden. Men, i følge ha selv var nok det viktigste av alt, den lidenskapen for korpsmusikk som var vekket i han.

— Jeg ble grepet av skolekorps i form av barn og musikk. Hvis man stod på å gjorde det man kunne låt det flott, det var god musikk. Jeg gjorde hva jeg kunne og jobbet målrettet. Noe av det viktigste er jo å lære barn gleden ved musikken, sier han.

"Korpshalvtimen"

Og mye tyder på at det ikke kun var dirigenten som syntes Tåsen skolekorps lød flott. Korpset fikk nemlig være det aller første skolekorpset som spilte i "Korpshalvtimen" på eteren.

— Det var et stolt øyeblikk og noe jeg har glede av å tenke tilbake på. Det vil si, jeg kan også høre det fortsatt, jeg fikk nemlig opptakene fra NRK. Etter tiden i Tåsen flyttet jeg flere steder rundt om i landet, og var stadig i tilknytning med de ulike skolekorpsene. Så jeg har mye å sammenligne med, og opptakene lyder svært bra den dag i dag, sier han.

— Kanskje ikke så rart?

Løken var engasjert, men det hadde i følge han selv lite med lønnen å gjøre. Den var på tre kroner og 75 øre i timen og da måtte han betale trikketuren ut av egen lomme.

— Det var kanskje ikke så rart at dirigentene var amatører, jeg ler alltid når jeg tenker tilbake på det. Det var jo andre tider, men jeg stortrivdes og det betød mer for meg, sier han.

Verdig avslutning

Løken gleder seg veldig til og igjen dirigere korpset under konserten på Tåsen skole 15. februar.

— Gjennomsnittsalderen har utvilsomt gått ned fra min tid med korpset og jentene har heldigvis fått innpass. Jeg tror det blir en fin konsert og jeg håper ikke minst å få se noen korpsveteraner blant publikummerne. Det må du få med, det hadde jeg satt så stor pris på, avslutter Løken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...