– En stor nyhet for bydelens kulturliv

Trikkehallen blir nå tilgjengelig for frivillige kulturaktiviteter en gang i måneden. Her Nordre Aker Musikk- og Kulturutvalgs leder Unni Færøvik. Arkivfoto: Kristin Tufte Haga

Kulturlivet i bydelen får nå gratis tilgang til Trikkehallen gjennom det månedlige arrangementsserien Kultursøndag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.02.2010 kl 15:23

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KJELSÅS: Det er Nordre Aker musikk- og kulturutvalg (NAMK) som sammen med Trikkehallen står bak initiativet. Leder Unni Færøvik, fortalte i NAB i høst at utvalget jobbet med å kartlegge bydelens konsert- og øvingslokaler.

— Ideen til denne arrangementsserien kom i forbindelse med vår undersøkelse av øvings- og konsertlokaler i bydelen. Der kom det blant annet fram at Trikkehallen er et godt lokale, men kunne være dyrt for lagene å leie, sier Færøvik.

Kultursøndag Trikkehallen har som mål å gi frivillige kulturaktiviteter bedre tilgang til framvisningslokaler. Arrangementene skal være åpne for alle, men det vil være anledning til å ta inntil 50 kroner i inngangspenger.

— På den måten kan lagene sikre seg litt inntekter på kjernevirksomheten sin og det synes vi er et viktig prinsipp og god kulturpolitikk, sier Færøvik.

Foreløpig er det lagt ut datoer for vårsemesteret på NAMKs nettider www.musikk.no/nordre-aker. Kringsjå skolekorps og en korkafé som arrangeres av Korpikene i samarbeid med NAMK er allerede klare. Bookingen skjer etter "førstemann til mølla"-prinsippet. Færøvik håper å få finansiert ordningen gjennom Oslo kommunes konsertstøtte, og frivillighetsmidler.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse