Danset for over 600.000 nordmenn

– Litt skummelt hvor mange som så på

: Siri Ørbeck og Jacob Hågensen er klare for nye utfordringer. FOTO. ELISABETH C. WANG

Jacob Hågensen (12) og Siri Ørbeck (13) inntok begge scenen under lørdagens nasjonale MGP junior-finale i Oslo Spektrum.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2009 kl 08:54

NORDBERG: Begge går i 8. klasse på Nordberg skole og begge danser ved West End Danse & Musikal Studio. Og begge elsker dans. Hip hop og breakedance for Jacob og lett blanding av ballett, jazz, hip hop og musikal for Siri.

Lørdagens MGP junior-finale ble sett av hele 612.000 nordmenn.

— Hadde jeg drevet med fotball, hadde jeg jo gjort det alle andre gjør. Nå kan jeg lære meg noen nye trinn og kombinasjoner og være stolt av det jeg får til. Samtidig vite at ikke alle får det til, smiler Jacob.

— Når jeg danser vil jeg liksom bare danse mer, og da vet jeg at jeg virkelig holder på med noe jeg liker. Det er klart det er ekstra morsomt å få lov til å danse i den nasjonale finalen i MGP junior, men litt skummelt også når man tenker på hvor mange som faktisk så på, sier Siri.

Drømmen

De er begge usikre på om de skal satse karriere innenfor dans, men Jacob har en drøm han gjerne kunne tenkt seg å oppfylle.

— På det kurset hvor jeg lærer breakdance er det noen andre gutter jeg kunne tenkt meg å danne en gruppe med. Da skulle øvd inn noe kult og meldt oss på Norske Talenter, sier Jacob.

— Det hadde vært veldig gøy å satset på en dans eller eventuelt en skuespillerkarriere, men det er veldig vanskelig å nå frem. Men, man vet jo aldri, sier Siri.

— Merkelig

De to danserne innrømmer raskt at det var litt rart å se seg selv på scenen under finalen i MGP junior. Ikke minst når de fikk vite hvor mange som faktisk så på programmet.

— Vi hadde en full gjennomgang før det var showtime, likevel var det spennende når vi skjønte at det var nå det gjalt, smiler Jacob mens Siri nikker samtykkende.

— Jeg så en på gruppen min gjorde en liten feil også, men det håper jeg bare det var oss som så, avslutter han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...