– Se så mange gaver!

Foto: Christel Stub

Ikke alle er like heldige som mange av barna på Grefsen skole. Mange må oppsøke frivillige organisasjoner for å kunne oppleve en tilnærmet lik jul den de fleste feirer hjemme med familien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

GREFSEN: I slutten av november tok moren til Tobias S. Saupstad, Christel Stub, kontakt med lærer Gry Halland for å høre om klasse 2C på Grefsen skole hadde tid og anledning til å gjøre noe for barna som skulle feire julaften på MARTE Nettverkssenter.

Gry tente på ideen og prosjektet var i gang. Gry tok kontakt med de andre 2. klassene, også de likte ideen og ble med på julegaveprosjekt. Kontakten ble opprettet hos MARTE Nettverkssenter. De syntes det var helt supert og ville veldig gjerne komme oppom skolen å fortelle litt om deres virksomhet og få overrakt gavene fra 2. klassingene til barna som skulle feire jul på MARTE.

Noe å vise frem

I år var det påmeldt 30 barn med mor eller far som skulle feire julaften på MARTE. De frivillige på MARTE Nettverkssenter jobbet hardt for å få denne kvelden til å bli så minneverdig som mulig for barna.

— Det er stor konkurranse blant de frivillige organisasjonene for å få donasjoner som de kan bruke som gaver, så gleden var stor da vi tok kontakt, sier Christel Stub.

MARTE Nettverkssenter har som mål å gi hvert av de påmeldte barna tre gaver hver, slik at de også har noe å vise frem når de kommer tilbake til barnehage og skole etter jul.

Engasjerte

— At dette er en viktig sak for barn å få ta del i er hevet over enhver tvil. At de får et innblikk i en verden som ikke er så rosenrød som deres egen. Det er aldri for tidlig for barn å lære om takknemlighet, omtenksomhet og medfølelse, sier Stub.

Mandag 14. desember kom to representanter fra MARTE til Grefsen skole, og barna hadde forberedt seg godt. De hadde ryddet i skuffer og skap og pakket inn gavene de ønsket å gi bort. Det var helt tydelig at barna hadde tenkt mye på dette, de var veldig engasjerte og spurte mange spørsmål om barna som skulle komme på julaften.

— Det er ingen tvil om at vi lever godt på Grefsen. Fem søppelsekker stappfulle av gaver ble overlevert Martes Nettverkssenter i Urtegata 50, forteller Stub.

Når nissen på julaften spør «Er det noen snille barn her?» Ja, da kan i hvert fall 2. klassingene på Grefsen si «JA» med stolte røster.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon