ABBA-feber

Mari Kvile (12), Ingrid D. Haug (10), Frida Oxholm (12) og Ingrid Grønnæs (13)har ABBA som sine favoritter.

Det går i "Gimme gimme gimme" og "Money money money" når Korsvoll skolekorps til helgen inviterer til ABBA-fest utenom det vanlige.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

(F.v.) Frida Oxholm (12), Caroline Matre (12), Kaja D. Haug (10), Åsne Tveiterås (12), Hedda Øie (9), Håvard S. Brustad (10), Ingrid Grønnæs (13), Bård T. Tveiterås (10), og (foran) Ingrid D. Haug (10) og Hilde D. Haug (8) gleder seg til å spille ABBA på Korsvoll på søndag. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
$PHOTOHEADER_ON$ $PHOTOHEADER_OFF$

Se bildet større

(F.v.) Mari Kvile (12), Frida Oxholm (12), Caroline Matre (12), Kaja D. Haug (10), Åsne Tveiterås (12), Hedda Øie (9), Håvard S. Brustad (10), Ingrid Grønnæs (13), Bård T. Tveiterås (10), og (foran) Ingrid D. Haug (10) og Hilde D. Haug (8) gleder seg til å spille ABBA på Korsvoll på søndag. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Korsvoll: - Dette er en skikkelig storsatsning, smiler Ole Brustad, arrangementsansvarlig i styret i Korsvoll skolekorps, mens blankpolerte instrumenter og glitrende hårbånd i ekte disco-stil fyller opp gymsalen.

Søndag 4. november kl. 18.00 inviterer nemlig korpset til en storstilt ABBA-konsert i gymsalen på Korsvoll skole. Forestillingen er åpen for alle, og helt gratis. I tillegg blir det to show på mandag for skolens elever.

- Vi håper det blir helt fullt og trengsel ved dørene, sier Brustad, og viser hvor scenen skal stå.

- I tillegg leier vi inn ordentlig lyd- og lysutstyr.

Storband

Konserten er et samarbeid mellom hovedkorpsets 25 musikere, like mange fra juniorkorpset og 10-12 drilldansere. Alderspredningen i korpset er fra de yngste i 3. klasse og til de eldste som går på videregående.

- Så det er noe for alle, uansett hvilket nivå de er på, sier Brustad.

- Vi har hentet inn tre vokalister utenfra. Det er tre jenter, hvorav to er elever ved skolen, og den tredje bor i området. I tillegg har vi lånt med oss en pianist, og så har vi en far på bassgitar, forteller han.

Det er dirigent Robert B. Nilsen som har valgt ut ABBA-låtene og arrangert konserten for korpsbesetningen. Ifølge de unge musikerne kunne ikke musikkvalget vært bedre.

Spilleglede

- ABBA er dritbra! utbryter gjengen som er samlet på Korsvoll for en full gjennomkjøring av konsertprogrammet.

- De har veldig bra sanger, men jeg liker "Gimme gimme gimme" best, for den har så kul bass. Dessuten svinger den skikkelig, og så kan vi den så godt! sier Frida Oxholm (12).

- "Thank you for the music" syns jeg er best, og "ABBA gold" da. På den spiller vi mange sanger sammen. Og "Waterloo"! skyter Caroline Matre (12) inn.

- Dette er mye morsommere enn marsjer, også er det er en avveksling til det vi vanligvis spiller, sier Frida.

Hele gymsalen bryter ut i et unisont "Ja!!" på spørsmål om de gelder seg til søndagens konsert. Selv om ingen legger skjul på at de har noen flaksende sommerfulger i magen, vil det etter entusiasmen på Korsvoll å dømme bli en uforglemmelig opplevlse.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse