Lørdag hører du dem på Aker Brygge: Akademiske Nordberg-rockere

, mest fra Nordberg, med norsk rock på Aker Brygge i helgen. Foto: Bjørn Wad

Nordberg-bandet Piraya Tank biter fra seg på norsk, og blir gjerne landets neste DumDum Boys. Lørdag blir det slippfest på Aker Brygge.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.03.2010 kl 11:01

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NORDBERG/AKER BRYGGE: «Skitten californisk garasjerock med drivende riff og norsk poesi.» Slik beskriver bandet, som nå på lørdag debuterer med EP-lansering fra klokken 20 på The Ferryman pub på Aker Brygge, sin egen musikk.

– Pirayaene entrer scenen litt utpå kveldinga, og det skal gå et verre støkk gjennom bydelen enn finanskrisa satte i dem, sier vokalist Janken Baalsrud.

Sammen med Carl Joachim Isachsen (gitar), Milosz Tyszko (gitar), Håkon Solberg (bass), og Jørgen Holbæk-Hanssen (trommer), utgjør han bandet Piraya Tank. Tre av medlemmene er oppvokst på Nordberg, og har kjent hverandre siden ungdomsårene.

Ved siden av musikken holder de alle hus på Universitetet i Oslo med studier innen molekylærbiologi, nevropsykologi, statsvitenskap, elektroingeniørskap og medievitenskap. Tre av dem har også grunnfag i musikk.

– Akademiske rockere har jo vært i vinden siden Harvard-utdannede Tom Morello (Rage Against the Machine), en tradisjon vi stolt fører videre! sier Baalsrud.

De lar seg inspirere av norske band som Kjøtt, Skambankt, Jokke & Valentinerne, Raga Rockers, The Aller Værste, mens riffene i stor grad er inspirert av tidlig 90-talls tungrock, som Metallica, Rage Against The Machine og Guns N'Roses.

– Å ha noe å formidle har vært utrolig viktig for oss, og det er vanskeligere når en opererer utenfor morsmålet. Det har også vært mangelvare på god norskspråklig rock det siste tiåret, og scenen har i stor grad blitt holdt i live av de gamle traverne. Norge trenger et nytt DumDum Boys nå, og vi melder oss frivillige, sier vokalisten.

Piraya Tank startet med en målsetting om verdensherredømme, men har justert seg litt ned for å øke mulighetene for mestringsfølelse underveis.

– Hvis vi runder 100 konserter, og får ferdig en hel plate i løpet av året skal vi vel si oss tålelig fornøyde, sier Baalsrud, og viser til bandets MySpace-side for dem som måte ønske å vite mer om bandet.

BLI FAN AV NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ FACEBOOK!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse