Akerselva i nytt lys

Torsdag 24. september anbefaler vi å ta turen til Akerselva. ARKIVFOTO

Neste torsdag gjelder det å sko seg godt. Dans, flammeslukere, teater, musikk og spennende historier er bare noe av det du kan oppleve på turen fra Frysja til Grønland.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

AKERSELVA: Torsdag 24. september klokken 20 slukkes alt elektrisk lys og tusenvis av fakler tennes langs hele Akerselva som en hyllest til høstjevndøgn

— når dag og natt er like lange. En kveld der du kan oppleve kultur og trolsk høststemning hvor faklene skaper en mystisk atmosfære gjennom hele turen langs elva.

Elva er for alleDu trenger verken være elvefanatiker eller genuint opptatt av sirkuskunster for å ha glede av Elvelangs, men et snev av interesse for kultur er nok et godt utgangspunkt for denne etter hvert så tradisjonsrike aftenen. Noen velger å gå hele turen gjennom de fire bydelene Akerselva renner gjennom, men det er også fullt mulig å plukke ut en kortere strekning. Underholdning finner du uansett langs bredden fra begynnelse til slutt. Om du har spørsmål vedrørende opplegget kan du ringe kommunen på telefon 02180. Trafikanten er også et greit sted å ta kontakt på forhånd. Å kjøre bil til Elvelangs kan erfaringsvis bli mildt sagt kaotisk. Eller kanskje heller håpløst.

Fire åpninger

Det vil være egne åpningsarrangementer på fire steder langs ruta. Alt begynner klokken 20.00:

n Åpning Frysja ved Brekkedammen: Tablåer fra Maridalsspillet.

n Åpning i Nydalen: Rikskonsertene og Riksteatret

— Aasmund Nordstoga spiller og to gigantiske rotter forteller råtne vitser fra Akerselva, Therese Aune spiller.

n Åpning på Myraløkka ved Bentsebrua: Danseshow med Salsakompaniet og flamme- og fakirshow med Pain Solution

n Åpning på Cuba: "Dreamland" ved Ella Fiskum Danz

— ni kunstnere med dans, performance og installasjoner.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse