Aktiv 10-årsjubilant

Første søndag i advent (30.11.) slår Kor Aktivum til med gratis jubileumskonsert i Grefsen kirke – her forsøker koret egentlig å bære dirigent Kirsti på gullstol... Foto: Utlånt

Kor Aktivum feirer 10-årsjubileum – og hva er da mer naturlig enn å feire det med en konsert?

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
GREFSEN/KJELSÅS: Kor Aktivum har blitt 10 år.

– Det skal vi selvsagt feire – med gratis jubileumskonsert i Grefsen kirke, første søndag i advent, forteller kormedlem Marianne Butenschøn.

– Kor Aktivum er et lokalt kor, de aller fleste av korets 30 sangglade damer bor i bydelen, det er her vi holder konserter også. Gratiskonserten 30. november, kl. 18.30, er vår gave til bydelen og innbyggerne i Nordre Aker. Vi ønsker at riktig mange vil komme og høre på oss, i tillegg til trofaste venner og familie som alltid stiller opp – det er god plass i Grefsen kirke, sier Marianne.

– Variert!

– Vi legger opp til et variert program, og sangene vil gjenspeile noe av repertoaret vårt gjennom disse ti årene. Og selvfølgelig skal vi sørge for at folk kommer i skikkelig advent- og førjulsstemning, forteller Marianne, og legger til at korets faste pianist, Lisbeth Karijord, også er på plass.

– Vi har fått forberedt oss – blant annet tidligere i høst deltok koret på en stor sangfestival i Barcelona – det var en mektig opplevelse! Kor fra mange land i Europa var med, deriblant to andre norske kor. Vi var det minste koret, og det eneste rene damekoret – det var litt spesielt, sier Marianne.

Også med dans

Kor Aktivum har utspring i Aktivum Treningssenter – med dans, og som også startet for 10 år siden. Dirigent Kirsti Nordbyhaug driver også nevnte treningssenter.

– Derfor har vi også på programmet et danseinnslag – fra treningssenteret. Her blir det med andre ord både ørensfryd og øyenslyst! sier Marianne, som håper på at mange blir engasjert av konserten, og får lyst til å melde seg inn i koret.

– Vi tar gjerne imot flere medlemmer vi, sier hun.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse