Aktiv jubilant på Grefsen

Flittige damer pugger engelskgloser

- Hver eneste dag får vi høre: "Hva skulle vi gjort uten dette senteret", forteller daglig leder Bjørg Sund. - Klart det er motiverende å jobbe her når det er så mange takknemlige folk.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Daglig leder Bjørg Sund: - Det er så trivelig å jobbe her!

Se bildet større

I matsalen er det fullt rundt hvert eneste bordår det serveres middag.

Grefsen/Kjelsås: I begynnelsen av januar fylte senteret 20 år og dette er ikke noe som skal forbigås i stillhet. De to første dagene i mars skal begivenheten markeres på dagtid og alle brukerne er hjertelig velkomne. Mange har vært med allerede fra starten. Der andre har falt fra, har nye kommet til. Totalt er det nå cirka 1500 brukere som benytter seg av senteret.

- I fjor hadde vi en økning på 15 prosent her, noe som resulterte i mange nye brukere. Vi har prioritert å markedsføre senteret - vi synes det er viktig å få ut informasjon om at eldre over 63 år kan bruke senteret, forteller Bjørg.

- Det er mange ulike måter å aktivisere seg på her.

Brukermedvirknings-modell

Grefsen-Kjelsås eldresenter har en modell de liker å gå etter når valg om hva slags aktiviteter og tilbud skal tas.

- Brukerne er selv med på å bestemme programmet her, det er vel nettopp derfor vi har så mange fornøyde folk, sier Sund.

Alt fra språkkurs til steinsliping står på programmet denne sesongen. Det er bare å boltre seg i de ulike tilbudene, alt etter smak og behag.

- Vi har for eksempel en fast gruppe som drar på Vestkantbadet og en turgruppe som drar på nye eventyr hver onsdag, forteller hun.

- I tillegg tilbyr vi blant annet folkevisedans, sangstund med trim og bridgegrupper. Alt i alt er det ganske mye å foreta seg her, sier Sund.

Bruker`n - en egen utgivelseTo ganger i året utgis senterets egen avis som heter Bruker`n. Her står det mangt og mye som er verdt å lese for enhver som føler sin tilknytning til senteret. Blant annet kan man lese referat fra turer og få med seg interne nyheter fra senteret. I avisen følger det selvsagt også med program for de ulike begivenhetene som finner sted utover sesongen. Senteret ligger lokalt til på Grefsen med både sosialsenter og legesenter i samme bygg.

Fristende retter

- Det som er spesielt med dette stedet er at det ikke finnes noen andre steder som har like mange aktiviteter under ett tak. Her har du alt på ett sted, sier Sund.

På tirsdager og torsdager serveres det ekstra gode fiske- og kjøttretter. Da strømmer folk til, for mat må en ha.

- Vi prioriterer riktig ernæring. Dette er et viktig område for eldre. Mange har kanskje ikke muligheten til å lage middag selv lenger og da er det et godt alternativ å komme og spise her. Kjøkkenet serverer både frokost, lunsj og middag. Kafeterian er åpen fra klokken 10.00 alle hverdager, forteller hun.

Om det ikke skulle passe å innta maten på senteret, har man muligheten til å bare kjøpe med seg middag, som en slags take-away. Det er i hvert fall ikke tvil om at folk er fornøyde med hva de blir servert. Blant de spurte kunne det enstemmig vedtas: Maten er knallgod.

Sevicetilbud

Eldresenteret har et eget servicetilbud der handlekraftige mennesker tilbyr seg og enten reparere tøy eller følge med til lege, tannlege og lignende.

- Dette er et fint tilbud til de som ikke kan gå dit alene. Vi har også en transporttjeneste for de pensjonistene som ikke kan komme til senteret ved egen hjelp, forteller Sund.

I tillegg kan nevnes seniortjenesten som utfører enkle reparasjons- og vedlikeholdsarbeider i hjem og hage, søndagskafé med kaffe, wienerbrød og vafler, samt frisør og fotpleie.

Interaktivt

Hver onsdag har de sin egen internettkafé på Engebråten skole.

- Det er et veldig fint samarbeid mellom eldresenteret og skolen, forteller Bjørg. Verken mobiltelefoner eller internett er til hinder når pensjonistene velger å snakke med fjern og nær.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse