Al salaam a'alaykum!

Gode venner: Hassan Waarie (t.v.), Ingrid Opdøl (for anledningen ikledd vest fra Palestina) og Wael Jouda deler erfaringer.

Torsdag var det duket for kulturkveld i Grefsen menighet. Blant gjestene var biskop Ole Chr. Kvarme og representanter fra Palestinsk Kulturforum i Oslo. Muhammed- tegningene ble et av temaene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.02.2006 kl 14:42

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Moonlight and clouds: Geir Hegestrøm har oversatt den velkjente låten "Måne og sol".

Se bildet større

Biskop Ole Christian Kvarme var på bispevisitas i Grefsen menighet og hadde selvsagt tatt turen til kulturkvelden.

Grefsen: - Spesielt i disse dager er det viktig å huske at vennskap og kontakt kan bidra til fred. Derfor føler vi at det er et meningsfullt arbeid vi driver med i Ramallah-komiteen, sa komiteens leder, Arvid Kopperdal, innledningsvis.

Han minnet oss på at samarbeid på tvers av nasjoner skaper innsikt og bidrar til økt kunnskap og mindre fordommer.

Vennskapssamarbeid med Ramallah

Ni bydeler i Oslo er involvert i vennskapssamarbeidet med Ramallah. Åtte av dem er involvert i ett, mens Nordre Aker bydel har hele tre prosjekter gående. Grefsen skole samarbeider med en palestinsk skole, mens menigheten har en vennskapskirke, Ramallah Church of Hope, i området.

- I høst reiste vi til Ramallah og Israel. Vi var seks stykker med og hadde en fantastisk tur. Palestinerne er utrolig gjestfrie og imøtekommende, til tross for alle problemene i området. Vi traff mange mennesker i vanskelige situasjoner, forteller Ingrid Opdøl fra Ramallah-komitéen.

På kulturkvelden fikk de rundt 100 fremmøtte en liten smakebit på hva Opdøl og resten av komitéen fikk oppleve i løpet av oppholdet sitt. Mens Geir Hegestrøm kommenterte, rullet film fra Ramallah, Nasaret, Jerusalem og Betlehem. Vi fikk blant annet se check points, konfirmasjonsundervisning, gudstjeneste med nattverd, skolebesøk og palestinsk dans.

Allsang

Hegestrøm hadde tatt med gitaren sin for anledningen og fremførte "Ved min side", en sang fra hans nye album som kommer i mai. Videre ble det allsang der alle, biskopen inkludert, stemte i med "Moonlight and clouds".

- Den har jeg lært bort til de palestinske barna og ungdommene. Den har blitt en populær sang der, smilte oversetteren Hegestrøm.

Før biskop Kvarme tok ordet, holdt Hassan Waarie fra Palestinsk kulturforum et innlegg. Han uttrykte fortvilelse over konsekvensene av trykkingen av Muhammed-tegningene, og oppfordret til videre vennskap og fredsarbeid mellom Norge og Palestina.

- Man tråkket mange på tærne ved å trykke karikaturene. Man skal være forsiktig med å fornærme andre religioner. Det kan virke som om vi nordmenn har glemt at det i det hele tatt finnes noe som er hellig. Men nå får vi bare prøve å tenke fremover, mener Opdøl.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse