Altmuligmenn til disposisjon

Seniortjenesten venter på oppdrag fra deg! Fra venstre Arne Bergstrøm, Jonny Almgren, Rolv Hugo Nielsen og Nicolai Rødberg.

En gjeng aktive pensjonister fikser stort og smått for folk i Nordre Aker bydel.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Grefsen: - Vi jobber gratis for at eldresenteret skal få penger, sier Arne Bergstrøm, som har tatt plass i "høvdingstolen".

Som kjent bærer ikke bydelens seniorsentre preg av å ha overflod av penger.

- Derfor trår vi til. Senteret er avhengig av oss, repliserer han.

Gull verdt

Seniortjenesten har eksistert siden 1991, og ble etablert på frivillig grunnlag. Betalingen går i sin helhet til Grefsen-Kjelsås eldresenter. Hver tirsdag og torsdag samles gutta i brakka ved Grefsen/Kjelsås eldresenter. De teller cirka 10 mann og kan det meste. I påvente av oppdrag tar de seg gjerne en kaffekopp mens skravla går.

- Det er veldig hyggelig her. Tirsdagene og torsdagene er gull verdt, mener Jonny Almgren.

Han har vært med i Seniortjenesten i mange år og vil holde på til helsa streiker. Av oppdrag tar de det meste innen håndverksarbeid.

Inne i brakka skjuler det seg et verksted med alt av utsyr som trengs for å kunne fikse på ting.

- Vi prøver alltid først å løse et problem. Selvtilliten vår er veldig høy, humrer Ronny.

- For ordens skyld er vi alltid to på jobb. Det er hyggelig å ha med seg en kamerat når man holder på. Så har man noen å spørre om råd dersom man skulle stå fast under et arbeid.

Samarbeid i nærmiljøet

Dersom det heller ikke skulle holde med to kloke hoder, tar gutta for eksempel kontakt med en av rørleggerbutikkene i nærheten.

- Der har vi et veldig godt samarbeid.

Alt koster penger her i livet. Men en av de få tingene som ikke koster all verdens, er å få karene i Seniortjenesten på besøk.

- For en times arbeid tar vi 60 kroner. I tillegg kommer eventuelt reisegodtgjørelse på 30 kroner. Det er jo mange eldre som ikke har så god råd og slettes ikke har penger til å betale for en håndverker i dyre dommer. Da er de hjertelig velkomne til å bruke oss, sier Arne.

Sosialt og nyttig

- Mange av de vi besøker er så glade for selskap, forteller Rolv.

- De venter på oss og vi er en del av deres dag. Det er veldig hyggelig å kunne være til nytte og hjelpe andre. Å jobbe som frivillig gjør noe for meg også. Vi ser miljøet her i bydelen, det er mange som er ensomme, forteller han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse