Fagerbergrevyen fikk både 3'er og 6'er: Anmelder-rabalder ga fulle hus på Blindern videregående

Knut Mohrsen, Anders Juvodden og Kari W. Gundersen under premieren av «Saklig». FOTO: MAGNE MELLEM ENOKSEN

Men revy er mye mer enn forestillingene. – Fra «skal vi jobbe med de folka fra Berg?» til mange nye gode venner, sier en av revysjefene ved Blindern videregående skole, Torjus Tenge.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.02.2015 kl 11:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Revysjefene Jakob Schram, Cecilie Voje Heieren, Syver Hagen Kennedy og Torjus Tenge. FOTO: FAGERBERGREVYEN

BLINDERN/ULLEVÅL: Høsten 2014 åpnet nye Blindern videregående skole. En sammenslåing av Fagerborg og Berg videregående skoler.

Fagerbergrevyen «Saklig» var klar for premiere i januar. På et par av stolene i salen satt også anmeldere. En fra Nordre Aker Budstikke, og en fra Osloby. Dagen etter ga de vidt forskjellige terningkast – Nordre Aker Budstikke klinte til med en sekser, mens Osloby nøyde seg med en treer.

– He, he, ja det var jo litt spesielt. Det ble jo en del styr rundt de anmeldelsene i etterkant også, ler Torjus.

Tok til motmæle

For revyfolket ved Blindern vgs. tok til motmæle, og ga Osloby-anmelderen svar på kritikken.

Andre medier plukket også opp revytemaet. Dagbladets kommentator Martine Aurdal var også innom Fagerbergrevyens budskap.

– Men all omtale er god omtale, er det ikke? Vi opplevde i hvert fall at mange kom for å se selv. Det ble også mange tilbakemeldinger fra folk, også fra folk vi ikke kjenner, og som mente at forestillingen var verdt mye mer enn en treer, forteller Torjus.

– Men jeg er jo ikke i tvil lenger om at anmeldelser er høyst subjektive.

Stort sett stinn brakke hver kveld

Nøyaktig tall på hvor mange som var innom revyen, er ikke helt klart ennå. For deler av «regnskapet» er ikke helt ferdig.

– Men det var jo plass til rundt 200 besøkende, og det var stort sett fullt hver kveld, sier Torjus.

Med 13 forestillinger så betyr det ganske så mange som har sett Saklig. Noe stort overskudd blir det nok ikke, men «det går sånn circa i null.»

Spesielt utgangspunkt

Forarbeidet til Fagerbergrevyen fikk et helt spesielt utgangspunkt. For to videregående skoler skulle bli til én. Unge som kanskje aldri hadde sett hverandre før, skulle nå samarbeide om felles revy.

LES OGSÅ: Klare for en saklig verdenspremiere på Blindern vgs.


– Vi startet opp sommeren på slutten av andre videregående. To revysjefer fra Fagerborg og to fra Berg. Vi to fra Fagerborg tenkte; «Skal vi jobbe med de folka fra Berg?».

– Så ender det opp med at mange av oss har fått flere nye gode venner – nesten det kuleste med å lage revy. Ingen tvil om at revyarbeidet har gjort mye for det sosiale miljøet her ved skolen, sier Torjus.

Det er mange av elevene som er involvert i revyarbeid ved skolene – Torjus tror de fleste har vært engasjert på en eller annen måte.

LES OGSÅ: – Det var flaut å være med på Nydalenrevyen

Brukte juleferien

– Jeg synes alle har gjort en super jobb. At mange brukte hele juleferien på å jobbe med revyen, sier jo noe om innsatsen. Ikke minst også har vi hatt et godt støtteapparat gjennom skolens ledelse, roser Torjus.

Nå er det fint å få mer tid til skolearbeid. Russetiden er på gang. Til høsten blir det enten førstegangstjeneste i militæret eller videre studier.

– Det har vært utrolig mye jobb med revyen, men samtidig morsom jobb. Jeg rakk å se én annen revy selv, og det var Oslo Handelsgyms revy. Det var veldig bra. Men jeg er vel litt subjektiv nå, jeg kjenner jo også revysjefen, ler Torjus.

LES OGSÅ: «Dette er ulovlig. Dere gir faen. Skam dere!»

Ny sekser

Snart er de på vei til Hemsedal for avslutningsfest for de som har jobbet mest med Fagerbergrevyen.

– Vi er veldig godt fornøyde med alt: Jobbingen rundt revyen, forestillingene, det sosiale. Tror faktisk jeg gir en sekser for hele greia!

LES NORDRE AKER BUDSTIKKES ANMELDELSE AV FAGERBERGREVYEN:
FaBelaktig, FagerBerg!

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse