Åpnet "ny" barnehage

Åpne løsninger og sterke, glade farger kjennetegner innemiljøet.

Myrer Kanvas-barnehage har fått en real ansiktsløftning. Sist uke var det åpning av barnehagen som nå har fått en ny avdeling.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.09.2007 kl 20:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Nye og friske løsninger er benyttet flere steder.

Se bildet større

Barnehagen har fått flere nye vinduer.

Se bildet større

Det ble satt fokus på at utbyggingen skulle gå minst mulig utover de grønne arealene.

Se bildet større

Det er ikke mye som lenger minner om en 50 år gammel barnehage. Foto: Espen Soszynski Heier (arkitekt)

Grefsen: - Selve huset er opprinnelig over 50 år gammelt, men nå er altså barnehagen blitt bygget ut på midten slik at vi har fått plass til en ytterligere avdeling, opplyser leder Pia Friis i Bjerkeallèen og Myrer Kanvas-barnehager.

Stolte

Foreldre, barn og ansatte hadde møtt frem mandag ettermiddag for å ta en titt på den nye, lekre fasaden. Overgangen var desto større ettersom Myrer barnehage det siste året har holdt til på Kjelsås helsestasjon.

- Vi gikk fra mørkt, lite og trist til god plass, flotte farger og spennende uteareal. Det er jo ingenting som er bedre enn det. De nye barna som skal begynne i barnehagen kom først og så kom de "gamle", forteller hun.

Glade farger

Og som seg hør og bør under en åpning ble det både boller, brus og skuespill med selveste "Reveenka".

- Det var så hyggelig å se at så mange hadde tatt turen. Flere gavogså uttrykk for at de likte oppholdsarealene med gulvbelegg i både sjokkrosa, orange, grønt og blått. Gleden var i tillegg stor over å bytte ut et gammelt kjøkken, lite kontor og slitt toalett med både handicaptoalett, stort personalrom, møterom og personalgarderobe, sier hun.

Og med felles grovgarderobe for alle tre avdelinger blir det endelig plass til å boltre seg for både små og litt større.

- Flere var bekymret for at denne utbyggingen ville føre til at mye av de eksisterende utearealene ville forsvinne, men det har heldigvis ikke skjedd. Istedet har vi fått et bedre tilrettelagt uteområde med både bærbusker, frukttrær, gress og en asfaltert sykkesti rundt hele barnehagen, avslutter Friis.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse