Om livet i Nydalen på 30-tallet: «Arbeidsfolk i bomull og jern»

 

Nydalen Bibliotek er så mye mer enn bøker. Som for eksempel teater.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.09.2015 kl 15:47

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Deichmanske Bibliotek i Nydalen ble offisielt åpnet i fjor. Men det skjer mer på biblioteket enn det å låne bøker. I oktober blir det også teater i biblioteket. Med lokalhistorie som hovedrolle i forestillingen «Arbeidsfolk i bomull og jern», som vises blant annet på biblioteket i Nydalen.

SE BILDESERIE FRA ØVELSENE HER

«En teaterforestilling om livet i og rundt Nydalens Compagnie og Christiania Spigerverk på 30-tallet», står det på bibliotekets hjemmeside.

Intervju av arbeidsfolk

– Både utstillingen og forestillingen er basert på intervjuer med folk som arbeidet for Nydalens Compagnie og Christiania Spigerverk. Utstillingen vil inneholde bilder, gjenstander og tekst som formidler arbeidernes egne opplevelser, forteller Mariann Youmans ved biblioteket i Nydalen.

Hun forteller videre at teaterforestillingen er formet som en collage som skal skildre alvoret og slitet i Nydalen på den tiden – men også forlystelsene.

LES OGSÅ: Biblioteket i Nydalen var en godt bevart «hemmelighet» – men ikke nå lenger!

Til undervisningen?

– Utstillingen og forestillingen vil gjenskape en periode av vår industrihistorie. Mens eldre vil kunne kjenne seg igjen, kan «Arbeidsfolk i bomull og jern» fungere som et rikt tilskudd til undervisningen for skoleklasser, foreslår Youmans.

SE BILDESERIE FRA ØVELSENE HER

Premiere 7. oktober

Teaterforestillingen vises først også på Deichmanske bibliotek på Torshov, med premiere 7. oktober - les mer her, og er gratis for alle. Støttet av den Den kulturelle spaserstokken. Instruktør og manus har Liv Karin Hulteng.

I Nydalen spilles stykket 22., 24. og 29. oktober.

Hold deg oppdatert på lokale nyheter: Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse