Årets jazz- opplevelse

Mandag 5. november klokken 19.00 blir det konsert med Magnolia Jazzband i Nordberg kirke. Konserten arrangeres av Nordberg Rotary.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nordberg: Konserten er åpen for alle, og overskuddet fra konserten går til et fond etablert av Nordberg Rotary. Dette fondet gir støtte til gode formål dels i lokalområdet og dels i andre land. I år vil det blant annet bli gitt støtte til arbeidet med å rydde vegetasjonen rundt Sognsvann for å hindre at det gror igjen rundt vannet.

Magnolia Jazzband (MJB) ble startet i 1972 av trombonisten Gunnar Gotaas. Bandet er blant de få som spiller New Orleans Revival Jazz, en stilart som har fått sitt navn fordi den ble oppdaget av musikkforskere på omkring 1940-tallet og da fikk en utbredt popularitet og ny blomstringsperiode. MJB har blitt karakterisert som et av de mest "rotekte" norske jazzband, som forsøker å spille denne genuine, innfødte New Orleans-jazz, som har blues og gospel som utgangspunkt. Musikerne i MJB har gjort pilgrimsferder til New Orleans siden 1977, og flere av platene de har utgitt er spilt inn nettopp der. Orkesteret har til nå gitt ut 11 plater.

I år er det 13. gangen Nordberg Rotary arrangerer konsert med Mangnolia Jazzband i Nordberg kirke første mandagen i november.

Billetter kan kjøpes i kirken på konsertdagen, Fotoshopen på Tåsensenteret, Menu på Kringsjå og fra Nordberg Rotary.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse