Arnes rullende tepper

Selv om Arne ikke har flygende tepper, har han ett og annet å vise frem i showrommet på Kjelsås.

Mens Aladdin kom på et flygende teppe fra Østen, kommer Arne Lundsbergs teppekonsept rullende fra Danmark.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.10.2008 kl 11:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Arne Lundsberg har tatt med «Teppebuss»-konseptet fra Danmark. Nå ruller han gjerne rundt i Nordre Aker. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

KJELSÅS: – I Danmark har teppebusser vært vanlig i 25 år. Vi trenger ikke 1000 kvadratmeter med dyre lokaler for å selge deg 25 kvadratmeter gulvteppe, slår Arne Lundsberg fast.

I 32 år har den danske gulvleggeren vært i bransjen. Som frilans gulv- og teppelegger i den danske kjeden "Teppeland", fikk han etter hvert flere og flere oppdrag i nabolandet. Da han også giftet seg norsk, var valget enkelt.

– Til slutt var jeg mer i Norge enn i Danmark. Da tenkte jeg at jeg kan jo like godt bli her, sier Lundsberg.

–Kjedelige butikker

Siden 80-tallet har han derfor holdt hus i Norge, og jobbet både i teppebutikk og drevet eget firma. "Teppebussen" har han hatt rullende i langs veien sammen med sønnen i fem års tid. Nå er også showrommet i Kjelsåsveien 114 på plass, vegg i vegg med Grefsen-Kjelsås eldresenter.

– Ja, men teppebutikker er jo så "kedelige", svarer Lundsberg på spørsmål om hvorfor drive teppeutsalg fra buss.

– I teppebutikker er utvalget så begrenset. Å ha mange store tepper hengende på utstilling er dyrt. Så tenker kunden at det bare er dette de har å velge mellom, men det er helt feil! sier han.

I den gule og orange "Teppebussen" får Lundsberg og hans menn inn 600-700 ulike teppeprøver.

– Dermed kan kunden se hva som passer i sitt eget hjem. Dagslys, kveldslys og lampelys får frem forskjellige nyanser i teppet. Jeg sier til mine kunder at de skal beholde noen prøver hjemme og se hvordan fargene fungerer hos dem. Når man handler i en butikk risikerer man å kjøpe et teppe som ser fint ut i lyset i butikken, men som ikke er like fint på stuegulvet.

Ambassadefarger

Lundsbergs "butikk" har derfor fire hjul, og er etter det han kjenner til denne eneste av sitt slag i Norge. Men han er ikke en dørselger.

– Det er kundene som ringer oss, og vi gir dem to valg: Du kan komme til oss i showrommet, eller vi kan komme til deg. Noen tror det må bli veldig dyrt å få besøk av oss i sitt eget hjem, men det er det ikke. Fordi vi har få ansatte og ingen store butikklokaler å betale på, kan vi yte den servicen uten å ta en krone for det, sier Lundsberg, og legger til:

– Hvis de ikke liker noen av prøvene vi har med, er det helt i orden, og så er vi like gode venner etterpå. Håpet er jo at de skal se at vi gjør en skikkelig jobb, og at de ringer oss igjen neste gang, sier han, før det kimer i telefonen, og den egyptiske ambassaden er på tråden med spørsmål om fargevalg.

– Ambassadene vil gjerne ha tepper i landets farger. Kommer vi til den greske ambassaden, kan vi ikke bare foreslå en hvilken som helst blåfarge. Vi må ha den greske blånyansen! smiler han.

– Skap ditt eget teppe

Og i det store "prøvearkivet" fra fem forskjellige teppeprodusenter, har Lundsberg nok av mønstre, farger og materialer å velge mellom. Her kan en plukke ut et mønster, for så selv å komponere fargesammensetningen. Lundsberg slenger en stabel med fargeprøvebøker utover bordet.

– Skap ditt eget teppe, sier vi. Du velger de fargene du vil ha, så sender vi bestillingen til fabrikken, som har en digital prøve ferdig etter ett døgn. Etter to døgn har vi fått en fysisk prøve tilsendt, og kan se hvordan det passer hjemme hos kunden. Et teppe er noe man skal ha i mange år, og et viktig valg, sier Lundsberg, på kav dansk.

– Ja, jeg har ikke prøvd å legge om til norsk. Men noen norske "gulvord" har jeg lagt til meg for å bli forstått, som "sluk", det ordet bruker vi ikke på dansk.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse