Ballett med kropp og sjel

Klare til avreise: Camilla Sandhaug Johnsen (12), Tora Brekke (10) og Eilen Våler (12) sammen med Hanna Mjåvatn fra Dansefeber.
Foto: dnbs.no

Tre elever fra Den Norske Ballett- skolen på Kjelsås pakket i går tightsen og de rosa skoene og satte kursen mot Ukraina. Her skal de suge til seg kunnskap fra de aller største.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.10.2007 kl 13:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

De to lederne ved ballettskolen, Irene Aarset Johansen og Siri Aarset Johansen sammen med Hanna Mjåvatn.

Kjelsås/Dontetsk: - Det er viktig at de ser hvordan læreprosessen og treningen foregår også utenfor Norge. I august hadde vi sommerskole med nettopp Vadim Pisarev som er profesjonell danser fra Donetsk. Ved Bolsjoij teatret vant han stjernestatus med sin store personlige utstråling og tekniske kompetanse i balletter som "Don Quixote", "Le Corsaire", "La Bayadere" og "Spartakus". Denne mannen har vi hatt et fantastisk samarbeid med siden 1993 og han er altså grunnen til at vi drar ned hit nå, forteller Irene Aarset Johansen ved Den Norske Ballettskolen.

Trente med Hanna

Og sist helg trente de utvalgte jentene Camilla Sandhaug Johnsen (12), Tora Brekke (10) og Eilen Våler (12) sammen med Hanna Mjåvatn fra Dansefeber. Det hadde de stort utbytte av.

- Hanna er vi også svært glade for å ha med oss på laget. Hun har hatt både treningsøkter og rene "Hanna-helger" her før, noe som har vært svært populært. Hun kunne dessverre ikke være med til Ukraina denne gangen, på grunn av sceneprøver til Dansefeber som nå er på turnè, men det tar vi igjen ved en senere anledning, smiler Aarseth Johansen.

Fredag skal jentene, sammen med resten av gruppen på i alt syv, nyte jubileumsforestilling ved den store opraen i Donetsk. Den er spesielt tilrettelagt for gjestene fra Den Norske Ballettskolen.

- Grunnen til invitasjonen og at forestillingen ble lagt til denne dagen er samarbeidet med Pisarev som er kuntnerisk ansvarlig ved operaen. Han synes det er helt naturlig å støtte oss kunstnerisk, noe vi setter stor pris på, sier Aarseth Johansen.

God utvikling

Hun understreker at hun tror både Camilla, Tora og Eilen vil ha stor utbytte av turen og at de vil inspireres til videre dans.

- Jeg ser stort potensiale blant disse jentene såvel som de andre danserne ved skolen. I løpet av sommerskolen kunne man tydelig se hvordan jentene utviklet seg og hvor trygge de ble på det de gjorde. Nå håper vi at dette kan gi det lille ekstra i form av inspirasjon, glede og kunstnerisk forståelse, sier hun.

At slike reiser koster hersker det ingen tvil om. Da er det godt å ha en nærbutikk som skjønner hva det hele dreier seg om.

- Det er ikke enkelt for foreldre å skulle betale for en slik tur i tillegg til semesteravgifter og annet. Jeg kontaktet like gjerne Maxbo på Sinsen for å høre om de kunne være behjelpelige, og der var det raskt positivt svar, sier Aarset Johansen.

Se mer: www.dnbs.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse