Yoga i skogen

- Balsam for kropp og sjel

Yoga ved Kikutstua er noe Elisabeth Lyseng har stor tro på. FOTO: ELISABETH C. WANG

I sommer blir Nordmarka arena for innføring og fordypning i Yoga. - Jeg har valgt plasseringen med omhu, sier kursholder Elizabeth Lyseng.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NORDMARKA: - Kontakten med naturen man oppnår på Kikutstua, Kobberhaug- og Studenterhytta er en ideell ramme for de mål vi har satt oss for kursene. En forfriskende morgendukkert er en enkel, men verdifull start på dagen, sier Lyseng.

Smidighet og styrke

Yoga er en samling mentale og kroppslige teknikker med det for øye å oppnå smidigere og sterkere kropp, øke konsentrasjonsevnen og styrke en mentalt. Kursholder Elizabeth Lyseng er utdannet i klassisk yoga ved Yogalærerskolen i Norge.

- Denne yogaformen har stor spennvidde og legger like stor vekt på det fysiske aspektet av yoga, gjennom fysiske øvelser (Asanas) og pusteøvelser (Pranayama), som på avspenning og meditasjon. At rammen rundt innføring og praksis i denne teknikken er viktig synes åpenbar, nærheten til Oslo sentrum gjør kursene til en gunstig mulighet for sommer travle mennesker, sier hun.

Smak av sommer

Under kurs dagene vil det også bli egentid.

- Man kan benytte seg av de ulike aktivitetene Kobberhaughytta og Kikutstua tilbyr, som kanopadling, roing, sykling, bading og fotturer. På Studenterhytta har man flere aktivitetstilbud som bade- og fiskemuligheter ved Blankvann og et stort antall sykkel- og turstier, opplyser hun.

- Egen kokk

På Studenterhytta stilles det med egen kokk.

- Davod har arbeidet som vegetarkokk i mange år. Han har gjennom sin Afghanske opprinnelse og flerårige opphold i India og Thailand, ved siden av klassisk kokkeutdannelse fra Norge, utviklet et særpreget repertoar av egne kulinariske vegetarspesialiteter. All mat lages fra bunnen av og det blir anledning til å besøke ham på kjøkkenet for de som er interesserte i å plukke opp noen tips, avslutter Lyseng.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...