Banjo-Kari i friluft

Kari Svendsen hadde tatt turen fra St. Hanshaugen for å spille Oslo-låter for åttendeklassinger på tur.

En gang i mellom tar banjodronningen turen ut av asfaltjungelen. Onsdag spilte hun Oslo-sanger for 1000 åttendeklassinger på Frysja!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.05.2008 kl 13:26

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

FRYSJA: Det var Den norske turistforening (DNT) som trakk rundt 1000 åtteneklassinger fra store deler av Oslo ut i naturen onsdag. Med arrangementet "Opptur" ønsket DNTs ungdomsforening å gi fjortisene litt frisk luft i nesa, med vandring langs Akerselva, fra Vaterland til Frysja. Der var det grillmat, aktiviteter, blandet sammen med ekte Oslo-kultur servert av Kari Svendsen.

Alltid brukt Marka

Vi møtte en svært opplagt Kari, som forteller at frilufstliv alltid har vært en del av hennes liv.

– Det blir gjerne Nordmarka for meg, for eksempel inn til Skjennungstua. Også har jeg gått mye turer rundt Sognsvann og i Maridalen. Rundt Sognsvann er en akkurat passe tur for oss som er litt satte, smiler Kari, som har vokst opp ved Akerselva, og syntes det var artigå bli invitert.

Ny tekst om Akerselva

– Jeg ble litt forbauset da jeg ble spurt. Mine låter er jo ikke akkurat de hippeste, sier Kari, som naturligvis dro til med den gamle, gode, men slett ikke grå sangen om Akerselva.

– Jeg har fått Lillebjørn Nilsen til å skrive en ny tekst, så vi kaller sangen nå for "Vise om visen om Akerselva", forteller hun.

– Hvordan er det å spille for åttendeklassinger?

– Det har jeg gjort før også, og det er veldig moro!

Skuffet over sentrum vest

Men så var det deltakerlisten, og på den kan vi se at skolene i Nordre Aker og Oslo vest glimrer med sitt fravær. Skolene lengst øst i byen, særlig i Groruddalen, er på plass.

Ansvarlig for arrangementet, Dag Olav Brækken, er skuffet over at det bare er deler av byen som har tent på ideen.

– Dette er litt slapt av skolene i vest særlig. Vi har markedsført arrangementet til alle Oslo-skolene, og alle trenger å komme seg ut, sier han til Nordre Aker Budstikke.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse