ANNONSE
Annonse

Barn bygger skole i koding

Konsentrerte: Lukas Kugwa (9) og Halvor Jonsen (9). Foto: Ylva Seiff Berge/Bouvet

Torsdag 28. september lanserte Lær Kidsa Koding (LKK) og UNICEF en kodeoppgave om TV-aksjonen hos Blindern kodeklubb i Oslo. Nå skal oppgaven gjøres av barn over hele landet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.09.2017 kl 15:53

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BLINDERN: Årets TV-aksjon går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn i krig og konflikt. De innsamlede midlene skal blant annet brukes til å bygge skoler. Nå får barn og unge i kodeklubber over hele landet anledning til å være med å bygge skoler, i programmeringsspråket Scratch.

Underveis vil man lære om både utdanningssituasjonen for barn og unge i verden i dag, om UNICEFs arbeid og om hva midlene fra årets TV-aksjon skal brukes til, melder TV-aksjonen i en pressemelding.

Lærer barna å skape

– Når jeg blir stor skal jeg bygge roboter, lage løsninger som kan hjelpe andre og redde verden, sier Shajan Zeida (11).

– Vi lager et spill der vi bygger en skole for UNICEF. Jeg synes det er veldig morsomt å programmere, sier Lukas, som har kalt hovedpersonen i spillet sitt for Byggmester Bob.

– Lær Kidsa Koding er opptatt av at barn og unge lærer seg å skape noe innenfor den digitale verden, forklarer Torgeir Waterhouse, direktør i IKT Norge og koordinator for LKK.

– Årets TV-aksjon går til verdens største hjelpeorganisasjon for barn, UNICEF, og dreier seg i tillegg om utdanning. Dette er dermed et svært relevant samarbeid, og en fin måte å inkludere barna i TV-aksjonen på, fortsetter han.

MER TV-AKSJON: I helgen kan du bygge et klasserom i lego på Teknisk museum

Populær koding

Blindern kodeklubb. Foto: Ylva Seiff Berge/Bouvet

Koding er stadig mer populært blant barn og unge. Per i dag finnes det hele 120 kodeklubber landet rundt, der unge kodeentusiaster samles jevnlig for å kode.

– Oppgaven om TV-aksjonen og UNICEF kombinerer fakta og alvor med spill og underholdning, på en måte som gjør temaet mer tilgjengelig for barn og unge, sier Waterhouse.

– UNICEF jobber hver eneste dag for at ikke barn skal få ødelagt framtida si på grunn av voksnes kriger og konflikter. Gjennom årets TV-aksjon skal vi hjelpe like mange barn som det går i barneskolen her i Norge til å få den skolegangen de har rett på. Selv om det å få gå på skole er en selvfølge for de fleste barn her i Norge, er det ikke sånn for barn veldig mange andre steder, forteller Kim Noguera Gabrielli, konstituert kommunikasjonssjef i UNICEF Norge.

LES OGSÅ: Modige monstre, glitrende krystaller og kodeknekkere i sommerskolen

Ønsker bøssebærere

Vi håper dette bidrar til at barn landet rundt engasjerer seg for barns rettigheter, og at mange foreldre der ute tar med barna og går med bøsse søndag 22.oktober, årets viktigste søndagstur, avslutter Gabrielli.

TV-aksjonen NRK er i år 22. oktober, og 100.000 bøssebærere skal besøke alle husstander i Norge. Årets TV-aksjon går til UNICEFs arbeid med å gi utdanning til barn i krig og konflikt, i Colombia, Mali, Sør-Sudan, Syria og Pakistan. Les mer om TV-aksjonen og/eller meld deg som bøssebærer på www.blimed.no eller ring 02025.

LES OGSÅ: Helsesista får pris for sin åpenhet og evne til å nå unge der de er

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse