Barnehagen med eget filmprosjekt og rød løper

Filmproduksjon. FOTO: MYRERTOPPEN BARNEHAGE

Barna fikk være med på å lage en egen animasjonsfilm. – I barnemøter og i grupper har det blitt idemyldret, drøftet og kompromisset. Alle barna har fått bidra med sine innspill, forteller barnehagen - link til filmen i saken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.05.2017 kl 08:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Torsdag ble den røde løperen rullet ut. Maxibarna - de eldste barna i Myrertoppen Norlandia barnehage - kunne ønske sine nærmeste velkommen til premierevisning av animasjonsfilmen «Vulkanen».

Se bildet større

Ikke noe pølser og lomper på filmpremieren i Myrertoppen Barnehage. FOTO: MYRERTOPPEN BARNEHAGE

Pedagogisk medarbeider Anders Wesnes har vært prosjektleder og praktisk tilrettelegger.

– Barna har jobbet jevnt og trutt med filmprosjektet siden begynnelsen av februar. I barnemøter og i grupper har det blitt idemyldret, drøftet og kompromisset og alle barna har fått bidra med sine innspill. Selve animasjonsarbeidet gjort over flere uker, forteller Wesnes.

HER KAN DU SE FILMEN

LES OGSÅ: Nå blir det igjen mulig å slukke tørsten på Grefsenplatået!

Se bildet større

Filmproduksjon. FOTO: MYRERTOPPEN BARNEHAGE

Filmpremieren

Barna brukte iPad og programmet iStopMotion, og med god veiledning så fikset barna filmproduksjon.

Men det var ikke bare filmen som krevde sitt, også filmpremieren måtte planlegges. – Barna designet og skrev invitasjoner som ble sendt i posten, de fant frem til hva som skulle serveres, det ble designet, laget plakat og backdrop til photowall.

– Fulle av iver og sprekkeferdige av stolthet tok barna imot sine nærmeste på rød løper ikledd finstasen. Vi registrerte med glede at samtlige gjester hadde fulgt dresscode «rød løper», og således hjalp til å sette en extra schwung over evenementet, forteller barnehagen videre.

Se bildet større

Rød løper så klart på en filmpremiere. FOTO: MYRERTOPPEN BARNEHAGE

Etter litt mingling, skåling og kanapé-gumling, ønsket fem frivillige konferansierer velkommen og presenterte filmen og arbeidet. Dermed var det bare å sette seg tilbake og nyte!

Filmen

«Vulkanen» er en film som handler om en fysisk, så vel som en mental reise. Våre to helter våkner opp til to gratisbilletter til den store og hensynsløse vulkanen på Island.

– Reisen de begir seg ut på byr på mange begivenhetsrike opplevelser gjennom byens kjas og mas, frekke forbrytere, lovløse flyplasser og nyutdannede piloter. Den evige kampen mellom det gode og onde blir tatt for seg og fortalt på en utmerket måte i denne blendende filmen som har blitt nominert til 17 Golden Raspberry Awards, oppsummert fra Myrertoppen.

Se bildet større

Filmproduksjon. FOTO: MYRERTOPPEN BARNEHAGE

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse