Barokk i Vestre Aker kirke

Søndag 2. april inviterer Vestre Aker Kammerkor til barokkonsert i Vestre Aker kirke.

Tekst:

Publisert:

Ullevål: Vestre Aker kammerkor er tilknyttet Vestre Aker kirke og består av førti korister.Koret ledes av dirigent Karstein S. Ærø og siden starten i 1993 har koret fremført en rekke kirkemusikalske verk. Søndag 2. april klokken 19.30 er det J. S. Bach og G. Fr. Händel som står på plakaten.

- Solister er Tone M. Wik, Ebba K. Rydh, Vigmund G. Djupang og Greg Santa. Orkesteret består av musikere fra Oslo Filharmoniske Orkester og dirigent er Karstein S. Ærø, melder kammerkoret i en pressemelding.

Dirigent Ærø er født i Narvik i 1960, og arbeider som kantor i Vestre Aker kirke i Oslo. Han har studert kirkemusikk ved Musikkhøgskolen i Oslo og tok organisteksamen i 1984. I 1989 avla han diplomeksamen i orgelspill med etterfølgende debutkonsert i Oslo Konserthus.

- Bach komponerte sitt Magnificat, Marias lovsang, til juledagsvesper i St. Thomaskirken i Leipzig i 1723. Selv om verket er kort i utstrekning, har Magnificat et storslått format med fire solister, femstemmig kor og et for sin tid et stort orkester med trompeter, fløyter og oboer.

- Händels fire kroningshymner ble komponert til kroningseremonien for King George II og Queen Caroline i 1727. Vestre Aker kammerkor skal i denne anledning fremføre to av dem. Mest kjent av hymnene er nok Zadok the Priest, med tekst fra 1. Kongebok.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!