Barokk i Vestre Aker kirke

Søndag 2. april inviterer Vestre Aker Kammerkor til barokkonsert i Vestre Aker kirke.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Ullevål: Vestre Aker kammerkor er tilknyttet Vestre Aker kirke og består av førti korister.Koret ledes av dirigent Karstein S. Ærø og siden starten i 1993 har koret fremført en rekke kirkemusikalske verk. Søndag 2. april klokken 19.30 er det J. S. Bach og G. Fr. Händel som står på plakaten.

- Solister er Tone M. Wik, Ebba K. Rydh, Vigmund G. Djupang og Greg Santa. Orkesteret består av musikere fra Oslo Filharmoniske Orkester og dirigent er Karstein S. Ærø, melder kammerkoret i en pressemelding.

Dirigent Ærø er født i Narvik i 1960, og arbeider som kantor i Vestre Aker kirke i Oslo. Han har studert kirkemusikk ved Musikkhøgskolen i Oslo og tok organisteksamen i 1984. I 1989 avla han diplomeksamen i orgelspill med etterfølgende debutkonsert i Oslo Konserthus.

- Bach komponerte sitt Magnificat, Marias lovsang, til juledagsvesper i St. Thomaskirken i Leipzig i 1723. Selv om verket er kort i utstrekning, har Magnificat et storslått format med fire solister, femstemmig kor og et for sin tid et stort orkester med trompeter, fløyter og oboer.

- Händels fire kroningshymner ble komponert til kroningseremonien for King George II og Queen Caroline i 1727. Vestre Aker kammerkor skal i denne anledning fremføre to av dem. Mest kjent av hymnene er nok Zadok the Priest, med tekst fra 1. Kongebok.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse