Bente Sætrang med ny utstilling

 

Torsdag 16. oktober klokken 19 er det åpning av Bente Sætrangs separatutstilling 2 FLAK der hun viser to helt nye tekstile verk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.10.2008 kl 12:34

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Bente Sætrang, som bor på Kjelsås, er en av Norges mest markante tekstilkunstnere, og hun er også anerkjent og prisbelønnet internasjonalt.

To retninger

Bente Sætrangs kunstnerskap følger i hovedsak to hovedspor.

Det ene sporet er illusjonistisk og kommenterende, og resulterer ofte i politiske og innholdsladede verk.

Det andre sporet er basert på geometriske undersøkelser knyttet opp mot tekstile teknikker, matematiske grublerier og abstrakte uttrykk.

Hun er kanskje mest kjent for sine malte draperier på gamle og slitte pressenninger. Til utstillingen på SOFT galleri har hun fulgt det geometrisk baserte sporet.

Opplevelsen vokser

Teknisk sett arbeider Sætrang med trykke-, tegne- og maleteknikker direkte på tekstile materialer som for eksempel seilduk og pressenning.

Hun trykker og maler i flere lag for så å slipe ned felt for felt, slik at de første lagene blir synlige.

Slik oppnår hun en flate som er levende og romlig og som gir betrakteren mye å se på og en opplevelse som vokser underveis

To nye verk

På SOFT galleri presenterer hun to nye, store tekstile flak.

Materialet er gamle pressenninger. Det ene arbeidet kalt ”(re-) construction” måler 280 cm x 283 cm og virker som et blikkfang med sine lysende, sterke farger i gulgrønt, rosa og blått.

Komplementært til dette er det andre arbeidet kalt ”construction (-site)” som måler 250 cm x 250 cm og som fargemessig er mørkere i blåtoner opp mot svart.

Det er to selvstendige arbeider som står i dialog med hverandre, og som kan oppleves som et utsnitt, et flak, tatt ut av en større sammenheng.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse