Berg-russen 50 år senere

Tross noen nye rynker siden russefeiringen i 1958, var smilene blant de tidligere avgangselevene på Berg Gymnas like brede nå som da. Foto: Anders Jørstad

Selv om det er gått et halvt århundre siden russefeiringen, virket ikke dette å dempe feststemningen og snakkesaligheten blant 58-utgaven av Berg-russen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.09.2008 kl 15:37

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

BERG: Det var sist fredag at skolegården på Berg videregående fyltes med den russen som med sine gode eksamensresultater fikk gå først i russetoget i 1958. Elever fra de to avgangsklassene som den gang gikk under kallenavn som «Burre», «Bosse», «Buffen», og «Babben», kom tilbake som blant annet ingeniører, forretningsfolk, leger og OL-vinnere.

Etterlyste rektor

Mens noen dro rask kjensel på sine tidligere medelever, måtte andre begynne å mimre over sitt tidligere «Jeg» for å bli gjenkjent. Deretter var det Bergs nåværende norsk- og historielærer, Roar Strandberg, som ønsket alle velkommen. Noe av det første Strandberg måtte forsikre én av elevene med, var at rektoren fra russetiden kun fantes på skolen i form av et bilde på veggen.

Etter denne morsomheten begynte Carl Erik Grenness og Håvard Hegna å mimre tilbake til tiden da de to spilte «Sweet heart of Sigmund Freud» over skolens høyttaleranlegg. Noe som kanskje sitter ekstra godt i minnet til Carl Erik, som i dag er professor i psykologi.

Ikke lenger egne bord

Inne i skolebygget var det både fornyelse og bevaring å spore. Mens byantikvaren hadde fredet den lite effektive rørovnen rett innenfor hovedinngangen, ble lærernes forhøyde platting omkring kateteret fjernet under 68-generasjonen. Miljøet inne på lærerværelset var også forandret, kunne Strandberg på morsomt vis fortelle.

– I dag sitter alle lærerne spredt rundt forskjellige bord. Men før i tiden hadde gymlærerne sitt eget bord, det samme hadde språkviterne, realistene, og samfunnsviterne.

Tiden med russebilen «Styggen», som faktisk var en omfarget lastebil fra 2. Verdenskrig, var også noe jubilantene tenkte tilbake på. Og etter omvisningen på skolen, spratt champagneflaskene da ferden gikk med buss til en restaurant på Øvrevoll, der en bedre middag og enda mer god drikke ventet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse