ANNONSE
Annonse

MIN JUL: 21. desember

- Beveger meg i minnenes verden

Bydelspolitiker og Svartedauen-skuespiller.

MIN JUL: Nissen, medisterkaker og knirkende snø er ingredienser i Ivar Christiansens jul.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Fotell om ditt beste juleminne!

- Mitt beste minne. Vanskelig å velge, men det jeg alltid tenker på når julen nærmer seg, er det jeg ser for meg som den perfekte jul. Selvfølgelig er ikke alle elementene jeg nevner med hver gang, men de er friskt i minne.

Jeg beveger meg i minnenes verden fra å være liten gutt hjemme hos mine foreldre, gjennom foreldreperioden og til nåværende status som bestefar. Juletreet er kjøpt inn, det står ute på trappa. Lille julaften er dagen vi skal pynte treet, ikke før. Med treet på plass er det jul i stua. Vi forvandler huset til et julehus, julemusikken toner ut i stua, TVen er på for at vi ikke skal gå glipp av Grevinnen og Hovmesteren. Tiden for å prøvesmake medisterkakene er lille julaften. De er alltid de beste jeg noen gang har laget.

Julaften morgen er forventningene enorme hos den yngre garde. Utviklingen på pakkefronten har vært enorm. Kan vi kikke på noen, tro? Nei, selvfølgelig ikke. Ikke før etter middag. Timene beveger seg langsomt mot kirketid mens snøen drysser, ja bare drysser slik at det glitrer overalt. Nå er det den årlige turen til kirken. Ingenting er mer riktig å gjøre akkurat julekvelds ettermiddag.

Deretter skal vi tenne lys på gravelund og dele noen minutter med våre kjære som har gått bort. Det knirker i snøen når vi beveger oss rundt. Nå kjenner vi at vi fryser, vi har jo alltid for lite klær på oss. At vi aldri lærer. Hjem i stua, lys over alt, ribbelukt, pakkene bugner under treet, alt er perfekt. Så nærmer vi oss klimaks. Det banker på ruta. Nissen! Noen vet sannheten om nissen, men det var en gang da de ikke visste. Han leverer og går. Spenningen er utløst, alle pakkene fordeles og det takkes og takkes og etter hvert glir flere og flere øyelokk igjen. Freden senker seg.

Dette er jul for meg.

Hva synes du er det beste med julen?- Det å være sammen med familie og venner, gå på besøk, ha fri, spise mye god mat, ha tid til en skitur, lese en bok. Julen gir en herlig ro i sjel og sinn.

Hva spiser du i julen?- Det samme som alltid til julekveldsmiddagen; ribbe, medisterkaker og julepølse. Allerhelst vil jeg ha sherrypudding til dessert. Resten av julen spiser jeg alt som blir servert og det er ikke lite kan jeg love.

Hva skulle du helst ha spist i julen?

- Hvis det her menes hva som er godt for kroppen og sunt. Vel, så er ikke det tema i julen.

MIN JUL:

1. desember: Wenche Bøe

2. desember: Bård Folke Fredriksen

3. desember: Odd-Magnus Williamson

4. desember: Fredrik Eckhoff

5. desember: Jack Hemmestad

6. desember: Kristin Vinje

7.desember: Robert Løken

8. desember: Lars Dueled

9. desember: Trude Dybendahl Hartz

10. desember: Jens Stoltenberg

11. desember: Mona Taasen

12. desember: Marte Gerhardsen

13. desember: Stine Amundsen

14. desember: Ellen Horn

15. desember: Tonje Vaksvik

16. desember: Unni Merethe Aasgaard

17. desember: Ole Petter Ottersen

18. desember: Fabian Stang

19. desember: Ingrid Rønning Strand

20. desember: Kristin Langtvedt

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse