ANNONSE
Annonse

BIs Bergensblemme

Supporterne er hjertelig tilstede. Foto: Gunilla Kampesveen

For åttende år på rad ble BI Nydalen slått av Handelshøgskolen i Bergen. Ikke på eksamensresultater, men på farten fra Bergen til Oslo - til fots.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.04.2009 kl 10:23

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BERGEN-NYDALEN: I 109 etapper har studenter fra BI i Nydalen løpt fra Bergen og til hovedstaden. Om morgenen torsdag 16. april gikk startskuddet, og i sekstiden lørdag kveld var det målgang i Nydalen.

Bergensk overtak

Bergensbaneløpet er en uhøytidelig konkurranse mellom de to høgskolene. I utvalgte etapper på mellom 1,2 og 5,7 kilometer, løper deltakerne det sko og remmer tåler, over fjellet mellom de to byene. Annethvert år fra Oslo, annethvert fra Bergen. Busser og biler transporterer løperne og supporterne mellom etappene.

- Bergen har hatt overtaket de siste årene, innrømmer Christian Larsen, leder av stafettkomiteen. Ved målgang i Nydalen hadde bergenserne sammenlagt brukt én time og tjue minutter mindre enn nydølene.

- Vi syns ikke det er veldig all right, sier Larsen, og forteller at det frem til nå er siviløkonomene på BI som har deltatt.

- Det er nok mange flinke løpere som ikke har vært klar over arrangementet. Til neste år må vi få dem ut av lesesalene, og bli med å løpe, sier han.

Slagplanen er lagt. Planleggingen vil starte tidlig, og det blir trenerhjelp fra en ekspert.

Fest og moro

Men Bergensbaneløpet er ikke først og fremst alvor. Det er sosialt og moro.

- Mellom etappene samler vi oss på rasteplasser og har fest. Supportergruppene battler, og de vinner vi alltid, sier Larsen.

Ikke så rart kanskje, når supportergruppene heter FFL (Full Før Lunsj) og UBB (Ubrukelige/Uimotståelige BI Berter).

- Battlene består av å rope slagord for skolen, og svare på tiltale fra de andre supporterne. NHH tar nok løpet litt mer seriøst enn oss. Vi er opptatt av å lage et kjempearrangement som folk husker, sier Larsen.

Og hvis strategien holder mål, kan det være BI ikke bare vinner festen neste år, men Bergensbaneløpet også!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse