Bli med på dansefest med 350 Nordre Aker-elever!

Dansing på Tåsen skole i 2015. Fredag gjentar det seg! FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Fredag markerer Bydel Nordre Aker Dansens Dager med en stor feiring av dans og danseglede med elever fra Tåsen, Ullevål, Grefsen og Maridalen skoler.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

TÅSEN: I skolegården på Tåsen skole danser 350 skoleelever fra Tåsen, Ullevål, Grefsen og Maridalen skoler, fredag klokken 12.

Uker med øving

I ukene i forkant har de fått instruksjon av profesjonelle dansere som har vært rundt på skolene og undervist alle i den samme koreografien.

– Fredag danser de den sammen på Tåsen skole, og det blir også innslag med profesjonelle dansere fra Cre8! sier Liv Husby, enhetsleder for kultur i bydel Nordre Aker.

Prosjektet er en del av et kultursamarbeid mellom bydel og skole.

Se bildet større

Dansens Dag i 2015, i år kommer 350 Nordre Aker-elever til Tåsen. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Dansens Dager

I 1982 etablerte International Dance Committee – ITI, Unesco, den internasjonale Dansens Dag som en markering av all dans.

Målet med dagen er å løfte frem verdien av dansekunst og betydningen dans kan ha både for et samfunn og for enkeltindividet, samt jobbe for å gi dans et bredere publikum. Feiringen foregår i mer enn 60 land og har en inkluderende og forenende ramme.

På fredag klokken 12 markeres også starten på Dansens Dager i Oslo på Operataket med 200 dansere – samtidig er det altså 350 barn som danser på Tåsen.

Samme koreografi

Koreografien er den samme som bydel Nordre Aker skal danse til under TILT 2017.

TILT er et treårig danseprosjekt som har fått store deler av Østlandet til å danse, og til høsten står Nordre Aker for tur.

– Det er Panta Rei Danseteater som har fått midler fra Sparebankstiftelsen til å gjennomføre prosjektet som innebærer både forestillinger og workshoper med barn og unge, og det slippes i disse dager en flashmob med koreografien og musikken, sier Huseby.

Se koreografien her:

Flashmob-dansen elevene skal danse på fredag! Musikken er ved Drolsum Stasjon og koreografien er laget til TILT 2017 som Nordre Aker skal være med på til høsten.

– Velkommen til Tåsen skole fredag 28. april – og det er store muligheter for at også publikum får danse! frister Husby.

Se video og bilder fra Dansens Dag på Tåsen i 2015, sammen med Ullevål skole, her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse