ANNONSE
Annonse

Blindernrevyen 2017: Full av selvtillit

Blindernrevyen er Oslos stolteste skolerevy. Fleip eller fakta?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.01.2017 kl 12:06

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER BUDSTIKKES VURDERING: TERNINGKAST 5

«Dette er ikke Fagerberg,» og «Blindern har kommet for å bestå» rapper revyensemblet helt avslutningsvis i Blindernrevyen 2017. Den tredje revyen på Blindern vgs., og den første med skolens eget navn, har behov for å markere at de er noe nytt.

De er verken Fagerborg eller Berg, og hvert fall ikke Fagerberg, som revyen het de to første årene.

Det oser stolthet og selvsikkerhet av skuespillerne på scenen. Lokalpatriotismen – for Blindern og Nordre Aker – i det nevnte avslutningsnummeret, er herlig for alle som føler seg hjemme i bydelen.

Selvsikkerhet og trygghet gjennomsyrer denne premiereforestillingen. Det er mulig det er noen premierenerver ute og går, men de er i tilfellet godt skjult.

«Fleip eller fakta» oppleves som en helhetlig forestilling. Det er først og fremst på grunn av de flinke skuespillerne. De er imponerende samkjørte, noe som kommer godt til syne i fellesnumrene. Allerede i åpningsnummeret, der de synger at «livet er et spill,» er alle ti (!) skuespillerne imponerende samstemte, både vokalt og i koreografi.

Stor gjeng: Hedda Lindgård, Erik Wensaas, Axel Kleivane, Synne Holst Hansen, Lasse Lilleng, Rebecca Bull, Alva Lange, NineLøddesøl og Philip Bjørne. Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN

God casting

Deretter får Erik Wensaas, som Glenn Cedrik Isacksen, åpne med en monolog – en powerpoint-presentasjon – om hvorfor han vil begynne på BI i Nydalen etter skolegangen på Blindern. Timingen, mimikken og tilstedeværelsen hans er suveren. Og slik kunne vi fortsatt beskrivelsen av de øvrige i ensemblet utover i revyen.

En fortvilet Therese Johaug (Alva Lange) og Philip Bjørne. Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN

Alva Lange er god i sin Therese Johaug-parodi (skistjernen har testet positivt for kjøtt. Og det til tross for at hun bare hadde stolt på moren sin som har 30 års erfaring med matlaging), og det er også Rebecca Bull som Triana Iglesias i Paradis Barnehage.

Men med ti skuespillere på scenen, som leverer like overbevisende alle sammen, er det egentlig bare urettferdig (og vanskelig) å trekke frem enkeltprestasjoner. Instruktørene må ha hatt en morsom auditionrunde.

HVA MENER DU? GI KARAKTER TIL BLINDERNEVYEN UNDER (PÅ MOBIL) ELLER TIL HØYRE PÅ SIDEN!

Fleip eller fakta?

«Fleip eller fakta» er revy av det klassiske slaget. Her kommer sketsjene på løpende bånd, og er aldri langdryge. Det er heller så man av og til kunne ønske at de varte litt lenger, etter at scenen har gått i svart.

Her er ingen gjennomgangshistorie eller -figurer. Forestillingen har ingen utpreget rød tråd. Riktignok blir vi servert et «Fleip eller fakta?»-utsagn på storskjerm etter mange av sketsjene, knyttet til det vi nettopp har sett på scenen.

Disse er blant annet «SMS-teknologi ødela 146 norske parforhold i 2016», «Regjeringen har et bombesikkert samarbeid», «Marcus og Martinus er dyslektikere», «Ungdom drikker mindre alkohol i dag enn de gjorde på 1990-tallet» og «Triana Iglesias ble programleder i Paradise Hotel fordi hun var for smart til å være deltaker».

Så kan du gruble litt da, på om det er sant eller ikke.

SE STOR BILDESERIE FRA PREMIEREN ØVERST PÅ SIDEN, OG VIDEO OVER (I MOBIL-VERSJON)/TIL HØYRE!

Merkel i knipe

En Angela Merkel i knipe (Erik Wensaas), er ikke helt fornøyd med rådene fra Adolf Hitler (Espen Stokke). Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN

Denne anmelderen finner det spesielt gledelig å se at videregåendeelevene i 2017 tar den «eldgamle» referansene til «Terkel i knipe», den danske, herlig politisk ukorrekte animasjonsfilmen fra 2004. Om det er den Matoma-produserte remixen av Stikk av ditt svin, Hallingdittsvin fra 2015, eller at det har kommet en bokoppfølger til filmen, som er årsaken til at denne lever 13 år etter, vet ikke jeg.

I Blindernrevyens versjon er det Angela Merkel (Erik Wensaas) som er i knipe, og må rydde opp blant flyktninger, høyreekstreme, Trump og et Storbritannia som angrer litt på Brexit. Espen Stokke i rollen som Hitler, med sin versjon av Onkel Stewarts sang, er revyens morsomste.

Dette er det nærmeste Blindernrevyen kommer en politisk kommentar. For sett bort fra press på jenter i Ideal og Feminist, det er lite brodd i «Fleip eller fakta».

Kjente temaer

Garderobeskrytingen slår litt feil for Lasse Lilleng (f.v.), Philip Bjørne og Espen Stokke. Foto: MAGNE MELLEM ENOKSEN

Blindernrevyen omfavner nemlig stort sett temaer som er trygge og kjente i et videregående skole-perspektiv. Studievalg og veien videre går igjen. Russ (i retten), med påfølgende vakker (!) balladeversjon av russebusslåta Sjeiken. Her er vors, umulige jenteidealer, guttas garderobeprat, en elevrådsleder-kampanje, og det katastrofale resultatet av at gutter og jenter skal prøve å tolke hverandre gjennom tekstmeldinger.

Først og fremst vil Blindernrevyen gi oss fleip – morsomheter vi kan le uanstrengt av. Den fremstår likevel som svært solid håndverk. Fra tekstene til teknikken. Bandet fortjener også å nevnes. De imponerer gjennom det hele, og får skinne ekstra i overturen til andre akt.

Det trenger ikke være så komplisert for å være moro. Det er fakta.

HVA MENER DU? GI KARAKTER TIL BLINDERNREVYEN UNDER (PÅ MOBIL) ELLER TIL HØYRE PÅ SIDEN!

TIDLIGERE ANMELDELSER:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse