By:larm i alle kanaler

Og det var mange av dem under gårsdagens By:larm

Musikk i kirke, på nattklubb og ute. By:larms første konsertkveld bød på et storinnrykk av nye talenter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.02.2008 kl 13:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Oslo-bandet dro fulle hus på Fabrikken torsdag

Se bildet større

Madeleine Karlsen (t.v.) og Marie Nord koste seg på Fabrikken, men det kostet også

Se bildet større

Nils fra Nils m/Skils var en av de første som spilte på By:larm. Han har ikke tid til flere konserter.

Se bildet større

Svenske Tingsek var blant bandene som spilte under gårsdagens By:larm.

By:larm syntes å virkelig ligge i luften da arrangementet tilbrakte sin første kveld i hovedstaden torsdag. Gatene var fylt opp av mennesker på vei mellom konsertscener, og gikk man inn på en av dem, var sannsynligheten stor for at et av landets mest lovende band sto for underholdningen. Undertegnede fokuserte på scenene ved nedre del av Grünerløkka, og fikk full musikalsk uttelling innenfor et svært lite område.

Falsett, psykedelisk, svensk

Kveldens første stopp var Fabrikken, for en konsert med Oslo-bandet Lukestar (se bildeserie her). Vokalist Truls, også kjent fra Truls and the Trees, klarer alltid å nå ut til publikum med en av rockenorges fineste sangstemmer, og så populær var gårsdagens konsert, at et tyvetalls mennesker måtte oppleve den fra utsiden.

Videre spilte svenske Tingsek et akustisk sett i Kulturkirken Jacob. Derfra var det kort vei til DogA og Je Suis Animal, som bød publikum på fine, stemningsfulle popmelodier. Turen gikk deretter til Indigo, hvor kritikerroste I was a King dro fullt hus.

Hip hop

Kveldens hip hop-artister hadde slått leir på Fabrikkens andre scene. Hooga Troopers, Stella Mwangi, Looptroop Rockers og Nils m/Skils er noen av dem som skapte dansestemning utover kvelden. Vi møtte sistnevnte etter avholdt konsert.

- Jeg er godt fornøyd, men skulle gjerne spilt senere, forteller Nils, som ikke har flere opptredener i løpet av By:larm.

- Jeg er fornøyd med enhver eksponeringsmulighet, men har ikke tid til flere konserter denne uka. Jeg har det så travelt at jeg bare går i kveld, og da blir jeg her, fortalte artisten.

Den strategien fulgte også studentene Madeleine Karlsen og Marie Nord.

- Det kostet 250 kroner å komme inn. Vi er helt blakke, forteller Karlsen, som likevel hadde store forventinger til en kveld med ny, lovende musikk.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse