ANNONSE
Annonse

Bygg et klasserom, og alt som hører med, i lego

Ett tonn med legoklosser har ankommet Kjelsås. Du kan bygge hele høstferien. Foto: TEKNISK MUSEUM

TV-aksjonen UNICEF og Teknisk museum slår seg sammen i helgen, og vil ha deg med og bygge et klasserom og alt som trengs for å fylle det: Blyanter, skrivebøker, ransler, skrivepulter, barn!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.09.2017 kl 09:55

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Høstferien står for døren, og på Teknisk museum på Kjelsås ønsker de velkommen til en uke fylt med mye moro, blant annet den pågående Lego-festivalen.

Det er tiende gang museet fylles med de små, fargerike klossene for en real byggefestival. Årets tema er Build the change. Og hva passer da bedre enn å samarbeide med årets TV-akjson til inntekt for UNICEF?

Bygg et klasserom i lego

Sammen med UNICEF og TV-aksjonen dedikerer derfor Lego-festivalen Build the change en hel helg til årets TV-aksjon, for å sette fokus på hvor avgjørende skolegang og utdanning er for barn som vokser opp i krig og konflikt.

Lørdag 30. september og søndag 1. oktober fra klokken 11 til 17 kan alle som besøker museet bidra til å fylle et stort, tomt klasserom i flyhangaren med alle de tingene barna og lærerene er avhengig av for å ha en god skolegang – bygget i lego.

LES OGSÅ: Så mye ga folk i Nordre Aker til TV-aksjonen i 2016

Hvert barn er en mulighet

Teknisk museum og TV-aksjonen

– Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står et helt lands framtid på spill. Årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser. Lørdag kl 11.00 åpner generalsekretæren i UNICEF, Camilla Viken, klasserommet og forteller om årets aksjon, skriver Teknisk museum i en pressemelding.

– Hva trengs i et klasserom? Klarer du å bygge en blyant, en skrivebok, en pult eller kanskje tar du utfordringen om å lage et hoppetau eller paradis på gulvet? Vi har bygd et tomt klasserom med lego-plater på veggene, og de trenger vi hjelp av både store og små til å fylle denne helgen. Alle som bygger får diplom!

I løpet av helgen vises også Lego-filmen på museet.

Lego-festivalen fortsetter gjennom hele høstferieuka, selv om det førstkommende helg som gjelder for å bygge klasserommet.

TV-aksjonen

Selve TV-aksjonen på NRK arrangeres først søndag 22. oktober, til inntekt for UNICEF.

I løpet av førstkommende helg blir det mulighet for å få vite mer om årets TV-aksjon og UNICEFs arbeid, og ikke minst kan du melde deg som bøssebærer mens du bygger lego til klasserommet. Det trengs 100.000 bøssebærere i hele landet til aksjonsdagen.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse