"Challenge" - en utfordring for barn!

– Vi vil engasjere barn og ungdom for miljøvern, sier Halfdan Tangen jr.

Er du barn og interessert i miljøvern? Fristen for å sende inn bidrag til Kon-Tiki Museets konkurranse, er 31. mars.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.03.2006 kl 13:36

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Bygdøy: – Det er en konkurranse for barn på gang her? Jeg spør markedsleder Halfdan Tangen jr. ved Kon-Tiki-museet. – Kortfilmkonkurranse, til og med! Fortell!

– Ja, sier han. Du tenker på Challenge-prosjektet. Det passer bra for skoleklasser også. Vi samarbeider med Gyldendal Undervisning. De er Norges største leverandør av læremidler til skolene. De knytter konseptet til læremidler i bokform og på nett, som gis ut til de nye læreplanene 2005-07.

– Skal museet bruke bidragene til noe?

– I et eget undervisningssystem for skoleelever. I tillegg vil et utvalg av filmene bli vist under Kon-Tiki-filmfestivalen i høstferien. Vinnerne av filmkonkurransen får andel i Skagenfondene for 25 000. Ellers er det pengepremier.

Det er tre ulike konkurranser.

– Det første er kortfilm-konkurransen. Alle aldersgrupper kan delta. Filmene skal være på maks ti minutter, og ha miljøvern som tema. Den skal vise kreative tiltak for å bedre miljøet på land eller til sjøs, og passe for barn i alderen 12-16 år.

– Aktivitetskonkurransen går ut på å gjøre noe aktivt, alene eller sammen med noen, for å bedre miljøet. Man må dokumentere det man har gjort i en lokalavis eller liknende. Deltakerne kan være opptil 18 år.

– Men tegnekonkurransen, da – hva går den ut på?

– Man skal lage en tegning av noe man liker på land eller i havet. Og så en tegning av hva som skjer om det ødelegges av forurensning. I tillegg skal man skrive maks 50 ord om hva som kan gjøres for å hindre at det skjer.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse