ANNONSE
Annonse

Uhøytidelig test

Champis til 2500 kroner? Æsj og fysj!

Finn Bjelke (innerst) og Richard Lægreid var i det kritiske hjørnet i forrige uke. FOTO: Erik Tangen

Vi arrangerte en særs uhøytidelig test av åtte champagner på Champagneria uken før jul.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE
Annonse

FROGNERVEIEN: Panelet som samlet seg på Champagneria i forrige uke besto av Paradise Hotel-vinner og selutnevnt konge av Solli plass Petter Pilgaard, forfatter Alexia Bohwim som skrev boken «Frognerfitter», popquizguru Finn Bjelke og Frogner-beboer Richard Lægreid, som i kraft av sitt ekteskap med Henriette Batt, nordisk mester i blindtesting av champagne, ble testpanelets ekspertisealibi.

— Aktivt vond

— Jeg vil gjerne at dere presiserer i teksten at jeg er en amatør når det kommer til dette, sier Alexia, mens glassene fylles.

— Denne kan funke bra som rakettutskytingsrampe

— smaksmessig var den aktivt vond, sier Finn etter å ha smakt Champagne St Maurice.

— Det er naturligvis vanskelig å vurdere den første, da man ikke har noe sammenlikningsgrunnlag, sier Richard.

— Ja, når vi kommer til den siste kunne jeg helt sikkert ha skamrost spylevæske, sier Petter.

— Dritflaut å bomme

Videre står Nicolas Feuillatte Brut for tur.

— Denne var friskere enn den første, sier Finn, som allikevel ikke er helt overbevist.

— Jeg tror ikke dette er champagne

— det er nok en musserende vin av et annet slag, sier Richard, og holder glasset opp mot lampelyset.

— Det hadde vært dritflaut å bomme på cava og champagne nå altså

— men dette MÅ være cava, sier Petter.

— Jeg er mest opptatt av hvordan bildene blir jeg, sier Alexia.

— Sur Farris

— Jeg synes denne smakte som sur farris, sier Alexia om Nicolas Feuillate Blanc de Blancs.

— Denne hadde en helt annen konsistens enn den forrige

— mye tørrere, sier Finn.

— Den er veldig bitter

— det minner mer om grapefruktjuice enn Champagne, sier Richard nådeløst.

— Jeg er enig med de øvrige i panelet

— denne var både sur og for tørr, sier Petter.

— Beste til nå

— Jeg liker fargen, er Alexias umiddelbare reaksjon, da roséchampagnen Nicolas Feuillate Rosé Brut skjenkes i glassene.

— Dette må være en ordentlig Champagne! Dette er den klart beste jeg har smakt til nå, sier Finn.

— Jeg synes vinene skulle vært kjøligere, og det virker ikke som om glassene er optimalt vaskede, sier Richard.

— Den var rundere enn de forrige, sier Petter, som i likhet med Bjelke synes dette var testens beste så langt.

Dyrest og verst

Omsider var det testens desidert dyreste champagne som sto for tur

— gullbelagte Armand de Brignac Gold Brut.

— Denne er sikkert dyr og fancy, siden jeg ikke liker den, sier Alexia.

— Jeg synes denne smakte helt forjævlig

— det må være den billigste, sier Petter.

Etter blindsmakingens slutt opplyser vi testpanelet om at dette var testens dyreste, og at den er blitt kåret til verdens beste champagne.

— Selv om den ikke var god, blir du jo festens vinner med den flaska der -den er jo helt rå, slår Petter fast.

Doktor Bjelke anbefaler

Testobjekt nummer seks, en Castellblanch Gold Brut, er den eneste spanske cavaen i testen.

— Dette smaker Riesling, sier Richard, som mener lukten minner ham om petroleum.

De andre synes også å være enige med Richard.

— Samtidig vil doktor Bjelke anbefale champagnetesting som kur til de bakfulle; jeg kommer jo i godt humør etter seks glass på rappen, sier Finn.

Ødelagt under produksjon

— Den må ha blitt oksydert (når vin har kommet i kontakt med luft under produksjon), for denne pleier å være å være god, sier Petter, etter at han har fått vite at vin nummer syv var en Nicolas Fauillatte Palmes d'Or.

— Ja, det samme merket jeg meg. Jeg synes også vinene kunne vært kjøligere, og glassene var heller ikke optimalt vasket, sier Richard.

Representanten fra vinimportøren Engelstad, Henriette Batt, roser testpanelet.

— Jeg synes dere er utrolig flinke, sier hun.

Og vinneren er...

Et unisont testpanel utpeker omsider Cremant d'Alsace Brut til testens soleklare vinner.

Med sin beskjedne pris på 136 kroner er den testens nest billigste.

— Cluet er altså at de dyreste smaker verst, og de billigste er best, oppsummerer Petter

— kanskje en smule skuffet

— før han supplerer:

— Er det nå vi skal drikke opp resten?

Vi ønsker å takke testpanelets deltakere, de ansatte på Champagneria og vinimportøren Engelstad så mye for all deres velvillighet.

Samtidig tør vi oppfordre våre lesere til å lese testen edruelig (!) da vårt testpanels kompetanse åpenbart både kan og bør trekkes i tvil.

Ha en sprudlende nyttårsaften!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.