ANNONSE
Annonse

Christian Filberg har fått Gardemedaljen

Christian Filberg leder 3. Gardekompani under en tattoo i New Zealand. Opptredenen ble sett av over 265.000 mennesker. Foto: Marthe Brendefur/Forsvaret

Christian Filberg fra Grefsen har blitt tildelt Gardemedaljen i bronse for sin innsats gjennom flere år i Hans Majestet Kongens Garde.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.03.2018 kl 10:44

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN: Han har blant annet gått i front for de verdenskjente musikk –og drillgardistene i en årrekke.

Det var gardesjef oberstløytnant Geir Pettersen som overrakte medaljen, foran soldater, kollegaer og inviterte gjester, melder HMK Garden i en pressemelding.

Filberg mottar Gardemedaljen av gardesjef Geir Pettersen. Foto: Fride Sørensen/Forsvaret

I sin tale sa gardesjef Pettersen blant annet dette:

– Gardemedaljen i bronse tildeles befal, gardister og sivile for tjenesteiver ut over det vanlige. Kandidaten har blant annet utmerket seg med lederegenskaper, besluttsomhet, nøysomhet, nøyaktighet og grundighet i sine gjøremål. Christian Filberg har 10 år bak seg i 3. Gardekompani som administrasjonsoffiser, musikktroppssjef, Gardetambur og kompanisersjant. Filberg kjennetegnes som en særdeles pliktoppfyllende befalingsmann. Han har fremstått som et eksempel til etterfølgelse, både for soldater og befal. Filbergs kunnskap og pedagogiske evner har gjennom flere år lagt grunnlaget for 3. Gardekompanis prestasjoner. Filberg har også lagt ned møysommelig arbeid i utviklingen av kompaniets utdanningsprogram innenfor musikk og drill. Filberg har i sine funksjoner samarbeidet med svært mange aktører.

Gjennom alle hans representasjonsoppdrag har Christian Filberg representert Hans Majestet Kongens Garde på en særdeles god måte, skriver HMK Garden.

LES OGSÅ:

Da den eldre mannen ikke betalte, tok butikken grep for å møte personer med demens på en bedre måte

Enormt lerret, varme i setene og 14 helt nye saler: Norges største kinosenter, med Imax, har åpnet

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse