- Dance everybody!

Det var kritthvitt så langt øyet kunne se fredag.

500 elever fra 6. klasse på Maridalen, Korsvoll, Tåsen, Kjelsås, Ullevål og Kringsjå skoler rocket stråene av plenen ved Frysja fredag.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Thale Marie (12) hadde ingen problemer med den innøvde koreografien.

Se bildet større

Måtte alle knytte skoene på en gang?

Se bildet større

Her var det ingen problemer med kondisjonen.

Se bildet større

Magnus (11), Björn (11) og Kristoffer (12) gestikulerte for fotografen. Foto: Elisabeth Wang

Frysja: I anledning Dansens dag var elevene fra de ulike skolene i Nordre Aker samlet fredag. I flere uker har danseinstruktør Leonard Jackson ved Aktivum Treningssenter vært rundt på de ulike skolene og lært elevene å danse. Og det hadde tydelig gjort inntrykk.

En til alle

- Vi skal rocke skikkelig nå. Han har lært oss masse moves som er skikklig kule, og dem skal vi ta etterpå, sier kameratene Magnus (11), Björn (11) og Kristoffer (12).

Litt på siden av de store høytalerne står daglig leder ved Aktivum Treningssenter Kirsti Nordbyhaug og deler ut t-skjorter. Og det hersker liten tvil om at også det kan være enn jobb når rundt 500 unge skal ha på seg hver sin.

- Det blir kult at de skal ha på seg matchende t-skjorter alle sammen. Selv klarer jeg fortsatt ikke helt å forestille meg at 500 skal danse sammen der borte, smiler hun.

Foreldre, lærere og andre interesserte har begynt å samle seg i skråningen på oversiden av scene-området. Danseinstruktør Jackson har mer enn nok med å pugge en lang norsk velkomsttekst.

- Det er ikke enkelt, men akkurat for øyeblikket har jeg planer om å lære den utenat, sier han på innfødt engelsk og går igjennom tekstmaterialet en gang til.

Tramp, tramp

Litt over klokken 11 er det hele igang. Med musikk dundrende ut av høytalerne og 500 unge dansende i imponerende takt er det nesten ikke til å tro.

- Dette er virkelig kjempemorsomt. Også så flinke som de er! Nei, dette er virkelig imponerende, sier en engasjert dame mens hun klapper takten i hendene.

Ned på knærne, hopp til siden, armer høyt og push. Elevene er helt med alle sammen og tydelig stolte av hverandre.

- Jeg heter Kristoffer, men jeg kan ikke prate nå, jeg må danse, sier en lyslugget gutt med linsen til utsendte journalist langt opp i ansiktet.

På siden av plenen står de to skadede venninnene Frida (11) og Vilde (12) og følger spent med. De kunne ikke være med denne dagen, men heiet fra sidelinjen.

- Det er litt kjedelig å ikke kunne være med å danse. Men det er jo ingen ting å gjøre med, sier Vilde mens hun titter spent bort på klassekameratene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse