Dans, musikk og selvforsvar

– Capoeira opparbeider smidighet, styrke, koordinasjon og musikalitet, forteller Professora Agnes Folkestad. Foto: Bente Roestad

Det er fjerde året Oslo Capoeira klubb tilbyr gratis capoeria-sommerskole for barn og unge i Oslo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.08.2008 kl 13:52

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: – Det morsomste er å lære nye triks som jeg kan vise vennene mine på trampolinen når jeg kommer hjem, forteller Tomas Gillerhaugen (12).

Sommerkurset, som avsluttes i morgen, er et samarbeid mellom Oslo Capoeira klubb og Oslo Idrettskrets storbyprosjekt. Kursene ledes av instruktørene Gerard Taylor og Agnes Folkestad fra Ullevål.

Brasils nasjonalsportCapoeira er blanding av dans, musikk og selvforsvar. Med røtter fra de svartes kamp mot slaveriet i Brasil, utføres bevegelsene til rytmer av afrikanske trommer, tamburin og det brasilianske strenginstrumentet Berimbau. Capoeira er i dag Brasils nasjonalsport.

ImproviseringCapoeira utføres i en sirkel kalt «roda». I «roda'en» bytter deltakerne på å «spille» to og to i sirkelen der man utfordrer hverandre og improviserer med Capoeiras grunnbevegelser, spark, unnvikelser og akrobatiske bevegelser. De øvrige deltakerne akkompagnerer med rytmer, sang og klapping, før det igjen blir deres tur i roda'en.

Tid og lyst

Har du lyst til å stå på hendene? Liker du dans, turn eller kampsport? Er du glad i musikk og rytmer og kanskje du har en akrobat på lur? Er svaret ja på noen av disse spørsmålene så er kanskje Capoeira noe for deg.

Sommerskolen arrangeres på Amatørteatersenteret på Trafo på Tøyen. Mer informasjon på: www.capoeira.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse